0
Boks

Jelena Janicijevic (SRB) v Sara Beram (CRO)) Boks-Beogrdski Pobednik-Opening Ceremony Beograd, 01.04.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

SPEKTAKL NA ZLATIBORU: Sportska Nova godina počinje boksom!

Objavljeno: 03.01.23 u 11:12

Plemenita veština otvara sportska sezonu 2023. u Srbiji. Meč za šampionku Evrope u boksu, koji će se održati 5. januara u sportskoj dvorani na Zlatiboru biće prvo sportsko takmičenje u 2023.godini. U organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta zlatiborska boks veče priuštiće svim ljubiteljima ovog sporta pet mečeva koji će biti prenošeni u direktnom tv prenosu na TV Arena Fight za ceo region.

Srpska reprezentativka u olimpijskom boksu Jelena Janićijević, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2022, boriće za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Veidman iz Nemačke.

Jelena Janicijevic (SRB) v Sara Beram (CRO))
Boks-Beogrdski Pobednik-Opening Ceremony
Beograd, 01.04.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Jelena je protekle takmičarske godine iskovala Srbiji prvu medalju u istoriji kada su u pitanju evropski odnosno svetski šampionati u ženskom boksu. Susret sa nemačkom šampionkom na Zlatiboru biće za Jelenu prvi prifesionalni meč pred domaćom publikom. Do sada je boksovala sedam profi susreta, sve u inostranstvu, aktuelna je šampionka Starog kontinenta (EBU evropska titula) i trenutno je četvrta na svetu.

Bronzana srpkinja u olimpijskom boksu protiv Nemice Veidman u poluvelter kategoriji boriće se za šampionski pojas i ulazak na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta Irkinje Keti Tejlor.

Jelena Janicijevic (SRB) v Sara Beram (CRO))
Boks-Beogrdski Pobednik-Opening Ceremony
Beograd, 01.04.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri 5. januara 2023. Boksovće finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu:
Antonio Biset (Kuba) vs Igor Rogić – poluvelter
Aleksa Marković vs Josif Bijelić – lakoteška
Nenad Jovanović vs Vladimir Gubaš – polusrednja
Nikolina Gajić vs Aleksandra Rapajić – polusrednja

U zabavnom programu u sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor nastupiće Teodora Džehverović.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter