0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

OVO SU REČI VELIKOG ČOVEKA: Novak poručio – „Ako bi trebalo da biram zemlju gde sam najuspešniji i koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija!“

Objavljeno: 03.01.23 u 08:58

Očigledno je oprostio prošlogodišnju torturu.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, ponovo igra tenis na tlu Australije. U prvom kolu Adelejda, turnira koji služi kao priprema za Australijan open, savladao je Francuza, Lestijena – 2:0.

Nakon meča Đoković se zahvalio svima.

Hvala što ste mi pružili ovakvu dobrodošlicu. Hvala svima vama što ste došli. – započeo je Novak.

Ne može da se žali na igru, na kraju je podigao nivo i smatra da je meč bio dobar.

Za prvi meč ne mogu da se požalim. Igrao sam dobro. Prvih šest gemova bilo je izjednačeno. Nikada nisam igrao protiv ovakvog igrača, ne pravi mnogo grešaka. Može da apsorbuje snagu mojih udaraca. Morao sam da podižem igru i mislim da sam na kraju odigrao dobar meč. – smatra Nole.

Od 2007. godine, Đoković nije igrao turnir u Adelejdu.

Bio sam pre dve godine. Ali u nekim drugim uslovima. Ostali smo nekoliko nedelja, samo smo trenirali. Zaista imam zadovoljstvo što mogu da igram ovde. Nisam boravio takmičarski od 2007. Moj trener iz 2007. Dejan Petrović je ovde. Lepo je imati te ovde. To je prilika malo da se osveže sećanja pre 16 godina. Neko od klinaca me je pitao da li se sećam kada sam osvojio Grend slem. Drago mi je što mogu da u ovim godinama igram ovakav tenis. – rekao je Đoković.

Za kraj, uputio je veoma lepe reči ka Australiji i pokazao koliko je zapravo veliki čovek.

Ako bi trebalo da biram jednu zemlju gde sam bio najuspešniji, koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija. Ovde sam osvojio prvi GS, devet GS titula. Neki epski mečevi. Ako bih trebalo da biram jedan onda je to onaj od šest sati protiv Nadala 2012. Tokom godina Australija je bila mesto gde sam igrao najbolji tenis. Uvek se radujem dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve nije bilo lako ni za koga. Sada sam srećan što sam ovde i fokusiran sam. – zaključio je Novak Đoković.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter