0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NBA UTAKMICA U BARU: FMP srušio Mornar na krilima Frejzera, Amerikanac ubacio 45 poena! (VIDEO)

Objavljeno: 03.01.23 u 19:48

Nestvarne brojke u Crnoj Gori!

Košarkaši FMP Meridiana prekinuli su negativan niz gostovanja u Baru dug pet godina, pošto su u hali ‘Topolica‘ nadigrali Mornar sa 102:113 (24:18, 29:33, 25:25, 24:37). Nešto manje od 1000 navijača u Baru uživalo je u izuzetno efikasnom odmeravanju snaga, a duel je neretko izgledao poput NBA utakmica. U Baru je viđen i pravi ‘revolveraški obračun’ između Trenta Frejzera i Derona Rasela, u kojem je slavio as FMP-a sa neverovatnih 45 poena.

Mornar je bolje startovao utakmicu. Izabranici Mihaila Pavićevića izgedali su vrlo kompaktno u oba pravca, a kvalitetnom defanzivom zatvorili su sve prilaze ka svom košu. Ništa nije govorilo da će u nastavku uslediti prava ‘eksplozija’ raspoloženja u redovima beogradskog kluba.

FMP je već do poluvremena smanjio vođstvo crnogorskog sastava na skromnih -2, da bi posle najduže pauze za odmor u poptunosti preuzeo inicijativu.

Panteri su kao ponovo rođeni istrčali na teren i odigrali 20 minuta za pamćenje. Na nešto više od četiri minuta do kraja susreta FMP je stigao do 100 postignutih poena, a neverovatni Frejzer je za osam minuta pogodio osam šuteva za tri poena.

Upravo je omaleni organizator igre ekipe iz Železnika bio najbolji akter meča. Trent Frejzer je na 45 poena dodao četiri skoka i devet uspešnih dodavanja. Bo Bič je dodao 17, dok su dvocifreni bili Janković sa 13 i Izundu sa 11 poena.

U redovima domaćeg sastava kao po običaju istakao se Deron Rasel sa 32 poena, 12 asistencija i sedam uhvaćenih lopti.

FMP Meridian zauzima treće mesto sa učinkom 10:3, dok su Barani devetoplasirani sa četiri trijumfa i devet poraza.


Standings provided by Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter