0
Fudbal
Dejan Joveljić

FOTO: Twitter/@LAGalaxy

JOVELJIĆ JE ŽELEO DA OSTANE DUŽE U ZVEZDI: Postigao je gol na debiju, ali je sudbina imala druge planove!

Objavljeno: 03.01.23 u 15:40

Zahvalio se i nekadašnjem treneru.

Mnogo srpskih fudbalera, igralo je izvanredno u 2022. godini, a jedan od njih je i Dejan Joveljić, napadač LA Galaksija. Iako je uz sebe imao strašnu konkurenciju u vidu iskusnog Čičarita, Joveljić se dobro nametnuo i tako stekao simpatije tamošnje javnosti.

On je u intervjuu za Mondo, pričao o svom periodu u Crvenoj zvezdi, gde je vrlo rano dobio šansu od trenera Miloša Milojevića. Joveljić otkriva da je želeo da ostane među crveno-belima, ali da ipak nije bio spreman za taj nivo.

Zahvaljujem se ovom prilikom treneru Milojeviću na šansi, gurnuo me u vatru sa nepunih 19 godina. Iskreno, mislio sam da ću se duže zadržati u Crvenoj zvezdi i stasati kao čovek i igrač, ali izgleda drugačije je moralo biti. Otišao sam u Frankfurt totalno nezreo u fizičkom smislu. Razlika između srpskog fudbala i nemačkog je neverovatna. Žao mi je što nisam ostao duže u Zvezdi, to mi je bila želja – počeo je Joveljić i dodao:

Odigrao sam 10 utakmica sa Evropom i kupom. Na debitanskoj utakmici sam postigao gol u Evropi i osećaj je bio neverovatan. Nakon toga smo imali utakmice i u Bundesligi, na početku sam dobijao šansu, ali posle ne više. Jednostavno nisam bio spreman za taj nivo.

Joveljić je do sada uglavnom ulazio sa klupe, dok u narednoj godini, želi da se nametne i preuzme mesto startera od Meksikanca Čičarita.

Mislim da je ideja da se i dalje igra sa jednim špicem, to će biti Čičarito ili ja. Daću sve od sebe da ja budem ta ‘devetka’. Čičarito je pravi profesionalac. Ima 35 godina, a svaki dan, svaki trening radi maksimalno. Zato je i igrao u takvim klubovima u karijeri. Nema tu neke zavisti, kada sam davao golove, njegove reakcije su bile sjajne i nadam se da će ih biti još – zaključio je Joveljić.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter