0
Fudbal

FOTO: Screenshot/YouTube

HILJADE LJUDI SE OPRAŠTA OD PELEA: Brazilci tuguju za jednim od najboljih fudbalera svih vremena! (VIDEO)

Objavljeno: 03.01.23 u 10:54

Teški momenti.

Brazil se priprema za sahranu Pelea. Do tada, na stadionu Santosa, gde je izložen njegov kovčeg, Brazilci se mogu oprostiti od svoje najveće fudbalske legende.

Đovana Samento, 17-godišnja Brazilka, čekala je čak tri sata ispred stadiona kako bi ušla da se poslednji put pokloni kralju fudbala.

Ne navijam za Santos, kao ni moj otac. Ali ovaj čovek je osnovao reprezentaciju Brazila. Učinio je Santos jačim, napravio ga je velikim i kako da ga ne poštujete? On je jedan od najboljih ljudi, morali smo da mu odamo počast. – izjavila je ona.

Brazilac će biti danas sahranjen u Santosu, gradu u kojem je odrastao i koji se zbog njega i proslavio. Nakon opela, krenuće povorka ulicama ovog grada do obližnjeg groblja gde će Pele biti sahranjen u krugu porodice.

Jedini je čovek koji je osvojio čak tri Svetska prvenstva u istoriji fudbala. Preminuo je 29. decembra u 83. godini života nakon borbe sa teškom bolešću.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter