0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: aba-liga.com/Ivica Cavka

ZVEZDA RUTINSKI NA „GRIPAMA“: Split izdržao samo prvo poluvreme, četa Duška Ivanovića razbila rivala!

Objavljeno: 02.01.23 u 18:09

U nastavku je bilo jasno ko dobija utakmicu

Košarkaški Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u ABA ligi na gostovanju ekipi Splita rezultatom 63:72 u okviru 13. kola regionalnog takmičenja.

Mnogo bolje otvaraju meč domaći igrači, pošto nakon prvog koša Bena Bentila uspevaju da okrenu rezultat i čak zadrže prednost jedan kraći period. Videli smo i pogodak Fakunda Kampaca za tri poena koji je najavio buđenje crveno-belih.

VESTI O ZVEZDI:

Upravo to smo videli do kraja prve deonice kada se prvo Runjić ispromašivao, a potom je Zvezda odlično koristila situacije da bi ponovo povratila prednost na meču sa kojom je i otišla na pauzu posle prvih 10 minuta.

Ponovo su Splićani uspeli da naprave ozbiljan problem gostima pre svih koševima Kalajdžića i Gizdavčića, čijom su se trojkom vratili u vođstvo. Uspela je Zvezda preko Petruševa i Ilića da stigne do prednosti, ali nije uspela dugo da je zadrži.

Fenomenalni Šenon Šorter je pogodio izuzetno težak šut kojim je uspeo da povrati domaćina u vođstvo i bilo je neizvesno do samog kraja poluvremena. Nekoliko dobrih odbrana i koš Dobrića ostavili su Zvezdu u prednosti na poluvremenu.

Od samog starta treće deonice Zvezda je rešila da se potrudi da slomi rivala i može se reći da je to uradila upravo tada. Za svega četiri minuta ubačeno je 12 poena u koš Splita, a pogađali su Marković, Nedović i Ilić.

Splićani prosto nisu imali rešenje za napad crveno-beli u ovom periodu igre, pošto su gosti iz Beograda maltene ubacili identičan broj poena kao za čitavo poluvreme. Ipak, prednost od 14 poena govori da je Zvezda krenula da dominira.

Četvrta četvrtina nam nije donela previše uzbuđenja, pošto je Zvezda, kako se i očekivalo s obzirom na prednost, rutinski privela utakmicu kraju i odnela još jednu pobedu u ABA ligi.

I pored toga što je Split imao efiksne igrač kao što su Saliven sa 18, Mavra sa 14 i Šorter sa 15, ostatak tima nije pružio najbolju partiju pa je tako Nelson ubacio 6, Gizdavčić i Kalajžić po 3, Jukić i Runjić po dva poena.

Na drugoj strani u Zvezdu su dvocifreni bili samo Bentil sa 12 i Dobrić sa 10 poena, a potom su Nedović i Petrušev imali po 9, Kampaco i Marković po 8, Lazarević 6, Ilić i Mitrović po 5 i Lazić tri poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter