0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

VATERPOLISTI PROBILI LED: Srbija bolja od svetskog šampiona!

Objavljeno: 02.01.23 u 11:50

Sjajna partija srpske reprezentacije!

U trećoj utakmici na turniru u Dalasu vaterpolo reprezentacija Srbije je stigla do prve pobede. Potpuno zasluženo poražena je Španija koja ni jednog trenutka nije uspevala da stigne prednost naše reprezentacije. Videlo se od početka da Srbi žele da prekinu seriju od dva poraza.

Daleko bolja igra, posebno u odbrani gde je prednjačio Mitrović sa 62 posto uspešnosti praćen brojnim blokovima donela je sigurnost u napadu.

U prvoj četvrtini Ubović i Stojanović su bili strelci za 2:0. Posle pogotka Malaraha sa igračem više nije bilo golova do prvog odmora. Ranđelović je odličnim udarcem na isteku napada sa igračem više bio prvi strelac u drugom delu. Iz kontranapada je smanjio Granados. U poslednja dva minuta revija golova. Posle odličnog šuta Radulovića bilo je 4:2 a do kraja četvrtine zablistao je Martinović sa dva pogotka i na odmoru je bilo 6:3.

Prava goleada je viđena u trećoj seriji. Ubović je doneo do tada najveću prednost 7:3, posle gola Vučinića za 8:4 Španci su došli do daha i sa dve realizacije igrača više Larumbea i Bustosa smanjili su srpsku prednost na dva gola. Mir u igru je vratio trećim golom Martinović da bi posle akcije Granadosa za 9:7, Jakšić i dva puta raspoloženi Drašović doneli plus pet. Razliku je u samom finišu četvrtine smanjio Kabanas.

Španci su zaigrali agresivnije u poslednjih osam minuta. Sa dva pogotka su prepolovili razliku, bilo je 12:10 za Srbiju. Sredinom četvrtine Jakšić je sa igračem više pogodio za 13:10. Nisu se Španci predavali, sa još dva gola su 2,30 do kraja utakmicu učinili neizvesnom. Sve je rešio Drašović. Sa igračem više je pogodio 54 sekunde pre kraja i promene više nije bilo.

Srbija je imala šut 25-14 (56 %), Španija 36-12 (33 %). Odličnu realizacija više je imala reprezentacija koju vodi Uroš Stevanović 7 -5 dok je odbrana imala kvalitetnog igrača manje pošto su Španci od 17 realizovali sedam prilika.

U noći između ponedeljka i utorka, utakmicom protiv SAD Srbija će završiti turnir. Do sada Španija ima dve pobede i poraz, SAD pobedu i poraz a Srbija pobedu i dva poraza.

SRBIJA: Dobožanov, Dimitrijević, Pljevančić, Ranđelović 1, Lazić, Martinović 3, Drašović 3, Jakšić 2, Janković, Ubović 2, Stojanović 1, Vučinić 1, Mitrović, Radulović 1.

ŠPANIJA: Agire, Vals, Granados 3, Sanahuja 2, Valera, Larumbe 2, Pol, Kanamas 1, Taul Asensio, Malara 2, Bustos 2,Motos, Gomila.

 

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter