0
Domaći fudbal

Head coach Gordan Petric Press Conferemce on stadium FK Partizan (JNA) on November 16, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PETRIĆ OTKRIO ŠTA JE POTREBNO PARTIZANU ZA LŠ: Pokušaćemo da se domognemo elite, ako ne uspe, ima i LE!

Objavljeno: 02.01.23 u 15:52

Pričao je o mnogim temama.

Trener Partizana Gordan Petrić, preporodio je crno-bele, koji će u nastavku sezone dati sve od sebe da smanje zaostatak za Crvenom zvezdom, a možda i da se umešaju u borbu za titulu. Petrić je u opširnom intervjuu za Telegraf, pričao o mnogim temama, a dotakao se i svog dolaska u Partizan.

– Da li se neko seti bivših igrača, trenera da dođu kad je teško? Niko vas sigurno neće zvati kada je sve dobro, nego kada je frka i na vama je da li ćete da uzmete taj “vruć krompir” i radite ili nećete. Možda su me ljudi, pa i vi mediji, shvatali pomalo neobiljno zbog načina na koji pričam, no, svako ko me bolje poznaje vrlo dobro zna da i kada se šalim nađem način da veoma precizno i direktno kažem sve što mislim – počeo je Petrić i dodao:

VESTI O PARTIZANU:

– Kada sam okončao A licencu, morao sam kao kandidat za PRO licencu da radim i prihvatao sam da radim u drugoj ligi, u Bežaniji, Sinđeliću i Zemunu. Bez toga – nisam mogao da budem konkurentan za profi licencu, dok su neki drugi igrači ispunjavali neke druge uslove i nisu morali da rade. Primera radi, gledalo se da li je neko igrao pet puta Ligu šampiona, da li imaš trofeje, mečeve za reprezentaciju.

Potom je istakao da će se crno-beli boriti u nastavku sezone, a da im je za Ligu šampiona potrebno pojačanje, u vidu jednog ili dvojice igrača. Petrić je zaključio da će se Partizan boriti za elitu, ali i da ostaje Liga Evrope kao izuzetno kvalitetno takmičenje.

Imamo šanse, takmičićemo se, to je sigurno, bilo da smo prvi ili drugi. Potrebna nam je stabilnost, grupa igrača koja se poznaje, koja je na okupu, što delimično imamo, ali i neki igrači ekstra kvaliteta koji mogu da urade neke stvari, a da ni navijači, ni ja kao trener to ne očekujem. Dakle, neko ko može da reši meč, udarcem, driblingom, prekidom, nečim što niko nije predvideo, niti očekivao. Teško je dovesti takvog igrača, jer smo u kategoriji klubova koji mogu da angažuju dobrog fudbalera, ali ne taj top nivo. Za uspeh ranga Lige šampiona moramo da dovedemo jednog ili dvojicu koji će biti taj nivo više, što će raditi ono što drugi ne mogu. Svakako ćemo pokušati da se domognemo elite, takmičićemo se najbolje što možemo, a ako ne uspemo, ima Liga Evrope, koja je isto jako kvalitetna.

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter