0
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Zeljko Obradovic reacts during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and FC Bayern Munich at Stark Arena on December 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ SAMOKRITIČAN NAKON UBEDLJIVE POBEDE: Ovaj segment u igri moramo da popravimo

Objavljeno: 02.01.23 u 22:42

Napad je tu, ali odbrana je ono čime mladi igrači treba da se dokažu i nametnu.

Košarkaši Partizana su na sjajan način počeli 2023. godinu, pošto su u prvom meču u svojoj Areni slavili protiv Zadra rezultatom 114:77 u meču 13. kola ABA lige. Trener crno-belih, Željko Obradović, bio je izuzetno zadovoljan onim što je video.

Obradović je istakao da je napad odlično funkcionisao, ali je imao zamerke vezane za odbranu. Partizan je u napadu već rešio dosta toga nakon 13 minuta meča kada je postigao 50 poena uz neverovatan šut za tri poena – 7/7.

VESTI O PARTIZANU:

– Želim da se zahvalim svim ljudima koji su došli, bila je lepa poseta i dobra atmosfera, igrali smo protiv dobre ekipe koja igra napadačku košarku u prvom poluvremenu smo primili 49 poena, jasno je bilo da svi ključevi leže u tome da se igraju agresivnije odbrane a da nastavimo u napadu kao i u prvom poluvremenu. Čestitke ekipi na dobroj utakmici i Zadru na svemu onome što su pokazali do sada, mislim da imaju dobar tim i igraju različitu košarku u odnosu na ostale timove – rekao je Željko.

Parni valjak“ na ovom meču nije mogao da računa na Danila Anđušića i UrošaTrifunovića, dok je i Lesor odmarao na klupi.

– Anđušić je imao probleme i nije trenirao, sutra će ponovo početi, imao je probleme sa ulošcima i preporuka je bila da pauzira par dana. Trifunović se osetio loše pred utakmice, trebalo je da počne, imao je simptome da se oseća loše i poslali smo ga kući. Što se tiče Lesora, odluka je da se čovek odmori. Ostali su imali smanjenu minutažu, ja sam tako nešto najavio posle utakmice sa Bajernom, videćemo u narednim utakmicama šta možemo da radimo u tom smislu. To zavisi i od igrača, ako budu igrali kao večeras, onda je to neuporedivo lakše – istakao je Obradović.

Odmah nakon meča sa Bajernom, Željko Obradović je rekao da će šansu dati i ostalim igračima, što je i učinio, ali opet je našao jednu zamerku svojim igračima.

– Zadovoljan sam, ceo tim je igrao ozbiljno i svi igrači. Bilo je problema u odbrani i ofanzivnom skoku, ali to je posledica toga kako mi igramo i kako igra Zadar. Bili smo dobri, mislim da se vidi kod mladih igrača želja, ono što je važno jeste da shvate da je odbrana nešto čime moraju da se nameću. Imaju talenat u napadu, ali odbrambeno mora to da bude na drugom nivou ako misle da nastave da igraju i ako misle da dođu na određen nivo.

Partizan sledeći meč igra 5. januara kada će u Areni ugostiti ekipu Monaka u okviru 17. kola Evrolige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter