0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NESTVARNI JOKIĆ ‘GAZI’ KA NOVOM MVP PRIZNANJU: Nikola je tripl-dabl mašina, Denver na vrhu tabele! (VIDEO)

Objavljeno: 02.01.23 u 08:20

Maestralna partija srpskog reprezentativca u pobedi nad Bostonom!

Najbolji košarkaš sveta, Nikola Jokić, otvorio je 2023. godinu na najbolji mogući način. U noći između nedelje i ponedeljka Nagetsi su pred skoro 20 hiljada navijača savladali Boston. Pali su Seltiksi na krilima neverovatnog Srbina koji je još jednim tripl-dabl učinkom dokazao da je glavni favorit za novu MVP titulu. Utakmica je završena rezultatom 123:111 (37:28, 25:26, 36:31, 25:26).

Denver se trijumfom popeo na sam vrh Zapadne konferencije sa učinkom 24:12, dok je Boston i dalje najbolja ekipa na Istoku sa 26 pobeda i 11 poraza u sezoni.

Domaći sastav je kontrolisao rezultat od prve do poslednje sekune duela. Boston je uspeo da zapreti u nekoliko navrata, ali Džoker i ekipa su svaki put imali spreman odgovor.

Situacija je vrlo jasna – ako je Jokić raspoložen Denver ne može da izgubi. 

Nikola je meč završio sa učinkom od 30 postignutih poena, 12 uhvaćenih lopti i neverovatnih 12 asistencija. Jokić nije imao izgubljenu loptu, što dodatno govori kakav je utisak ostavio. Brus Braun je dodao 21 poen, dok su odličnu utakmicu odigrali Porter sa 19, Gordon sa 18 i Hajland sa 17 poena.

U redovima Seltiksa istakao se Džejlen Braun sa 30 ubačenih poena, osam skokova i tri asistencije. Zapaženu ulogu odigrao je Tejtum sa 25 poena.

-On je moj MVP, trebalo bi da bude MVP treći put u nizu. Radi sve za nas. Bez Joka, ne znam gde bismo bili – kazao je Nikolin saigrač Brus Braun posle meča.

73
5

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter