1
ATP

Tennis, Davis Cup, season 2006/07.Serbia Vs. Georgia (Gruzija).Novak Djokovic.Beograd, 06.04.2007..foto: Srdjan Stevanovic

EPSKA PRIČA O NOVAKU ĐOKOVIĆU: „Molim vas dajte mi pozivnicu, jednog dana ću biti najbolji na svetu!“

Objavljeno: 02.01.23 u 14:23

Sve to nije bilo dovoljno.

Turnir u Adelejdu je počeo, Novak Đoković je poražen u dubl konkurenciji, a uskoro ga očekuje i meč u singlu. U susret uvodnom turniru za Australijan open, mnogi su se prisetili 2006. godine, kada su direktori ATP Adelejda bili Mark Vudford i Piter Džonston, a kada je u kancelariju došao Novak Đoković, sa molbom da zaigra.

Srbin je tada imao 16 godina, bio je na početku profesionalne karijere, a u tom momentu nije imao još nijednu titulu. Ipak, Đoković je bio pun samopozdanja, čega se prisetio Vudford.

– Vodio sam turnir zajedno sa Piterom Džonstonom, sedeli smo u kancelariji dan pre nego što su krenule kvalifikacije, kada su kod nas došli Dejan i Novak Đoković. Predstavio nam se i rekao: „Srećan sam što sam u Adelajdu, nadam se da biste mogli da mi date pozivinicu za turnir – prisetio se Vudford i dodao:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

– Piter i ja smo se pogledali, već smo bili podelili sve pozivnice za glavni žreb. Novak je dodao: „Jednog dana ću biti najbolji teniser na svetu i mislim da bi bilo lepo da mi pomognete na početku“. Mi smo se na to nasmejali i rekli mu: „Nažalost, nemamo više mesta“.

Novakov trener u tom momentu, bio je Dejan Petrović i verovao je u mladog srpskog tenisera. Ipak, tada, organizatori nisu uspeli da izađu u susret Đokoviću, a ostalo je istorija.

– Dejan, koji je Đokovića znao godinama, rekao je: „On zaista veruje da će biti broj jedan jednog dana“. Mi smo im se izvinili, jer smo imali samo nekoliko ostavljenih pozivnica za tenisere iz Australije. Ja sam rekao: „Probaćemo makar da te ubacimo u kvalifikacije“, ali je Novak uzvratio: „Ali, ja bih voleo da igram u glavnom delu turnira, jer ću jednog dana biti najbolji na svetu“. Nažalost, nismo uspeli da ga ubacimo ni u kvalifikacije – zaključio je Vudford.

Novak se nije naljutio zbog svega toga, pa je naredne godine ponovo došao u Adelejd, a ovog puta i osvojio titulu. U finalu je tada pobedio domaćeg tenisera Krisa Gučonea, manje poznatog današnjim ljubiteljima ovog sporta, koji je u polufinalu tog turnira eliminisao Huana Martina del Potra.

45
1

1 Komentara

  1. Ovaj što piše verovatno nije učio matematiku pa čak nije savladao ni oduzimanje. 2006 god Novak je u aprilu napunio 19

    6
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter