0
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Dusko Ivanovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Barcelona at Aleksandar Nikolic Hall on December 30, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DUŠKO IVANOVIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU: “ Ne igraju budžeti, ni novci, igraju momci 5 na 5 „

Objavljeno: 02.01.23 u 21:04

Trener košarkaša Crvene zvezde, Duško Ivanović, dotakao se teme budžeta na konferenciji posle pobede svog tima.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Split rezultatom 72:63 u meču 13. kola ABA lige. Ovaj meč je bio i poseban za trenera crveno-belih, Duška Ivanovića, kojeg su domaći navijači dočekali velikim ovacijama a strateg crveno-belih im se zahvalio tokom obraćanja medijima posle meča.

Pa ja bih prvo rekao, moj dragi lipi Splite, puno hvala. Puno hvala za doček koji sam imao večeras, puno hvala za sve one godine i divne trenutke koje smo proveli skupa ovde i što ste me večeras vratili 30 godina unazad sa punom dvoranom. Što se same utakmice tiče, znao sam da će biti teška jer Split ima atipičnu ekipu, vole situacije jedan na jedan, agresivni su, borbeni. Mi nismo dobro ušli u utakmicu, Split je igrao svoju igru, u tranziciji su dali prvih 10 koševa, mi nismo bili spremni da igramo. Kad jednom ne uđeš 100 odsto, onda hoćeš, momci su pokušavali i borili se, ali je veoma teško da se vrati. Uspeli smo da se vratimo, ali bilo je teško – započeo je Ivanović.

VESTI O CRVENOJ ZEZDI:

Zvezda je i dalje neporažena u ABA ligi od dolaska novog trenera, ali Ivanović je i dalje fokusiran samo na naredni meč i ne razmišlja mnogo unapred.

Naše ambicije su takve da pobedimo narednu utakmicu, ne gledam dalje od toga, ne razmišljam za više, bar ja tako.

Jedan od novinara ga je upitao kako vidi sadašnju situaciju sa budžetima i klubovima, gde je Duško imao zanimljiv odgovor.

– Pa različito je. Danas je velika razlika, ima razlike u budžetima, veoma teško je da se igra, kad smo mi igrali i osvajali, isto je bila velika razlika u budžetu između Barselone i nas, isto kao što je sada između Zvezde i Splita. Na kraju, ne igraju budžeti ni novci, igraju pet na pet, to je igra.

Na samom kraju konferencije Ivanović je upitan da li vidi sebe kao trenera Splita u budućnosti?

Ja sam odavno rekao, to je profesor Aca Nikolić rekao, trener nikad ne zna gde će da i kad će da ide – zaključio je strateg „crveno-belih“ .

 

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter