0
Fudbal

Dusan Tadic of Serbia in action during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Cameroon and Serbia. Poto by Starsport.

DUŠAN TADIĆ UVERAVA: „Iskreno, grupa igrača je nikad složnija!“

Objavljeno: 01.01.23 u 22:05

Opširan intervju.

Dušan Tadić govorio je o reprezentaciji, lošem rezultatu na Svetskom prvenstvu u opširnom intervjuu za Kurir.

Smatra da se analiziraju stvari koje su se dogodile na Mundijalu.

Utisak je isti kao i pre, sve je u suštini rečeno. Bilo je dosta dobrih stvari, ali isto tako i ne tako dobrih. Postići pet golova je veliki uspeh, ali primiti osam nije dobro da bi se napravio veliki rezultat. Treba da analiziramo stvari i da ih popravimo. – započeo je fudbaler Ajaksa.

Da li je Srbija mogla bolje?

Naravno da smo mogli bolje! Perfekcionisti smo i uvek hoćemo još. To je sasvim normalno. Imali smo svoju šansu, nismo je iskoristili i idemo dalje. Samo treba da izvučemo pouke i da nas ovakva takmičenja učine boljim. – smatra kapiten reprezentacije Srbije.

Dusan Tadic during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Serbia and Switzerland
foto: Pedja Milosavljevic

Mišljenja je da je stil Orlova dobar, ali da na komunikaciji mora da se radi.

Mislim da nije. Naš stil je odličan, dao nam je rezultat i igrali smo lepo kroz kvalifikacije. Jednostavno kao što sam rekao, moramo da imamo više komunikacije između sebe. Na izgubljenu loptu moramo da budemo bolje postavljeni i onda ćemo bukvalno daviti svakog protivnika. – rekao je Dušan.

Bilo je svega tokom SP, „bočnih udara“ i priča koje nemaju previše veze sa fudbalom. Da li je to uticalo na momke?

Iskreno, grupa igrača je nikad složnija! I stvarno smo se držali kao jedan. I pre i posle turnira, na tu činjenicu sam stvarno ponosan. Tako je i sad, svi žele da igraju za reprezentaciju i da ostvare dubok trag i da urade nešto veliko. – otkriva Tadić.

Dusan Tadic during Serbian national football team training session at the Fifa World Cup 2022 in Doha, Qatar, on December 1.

Šta je potrebno za bolji rezultat?

Potrebno je definitivno da se bolje branimo jer smo olako primali golove. Da bi se napravio veliki rezultat, na velikom takmičenju treba bolje da se branimo. Naravno i da ostanemo dosledni svom stilu jer nas je doveo na veliko takmičenje. – smatra bivši fudbaler Sautemptona.

Uskoro počinju kvalifikacije za EURO 2024. godine. Srbija na EP nije bila od 2000. godine, tako da je za Tadića apsolutni imperativ plasman na prvenstvo.

To je apsolutno imperativ. Želja svih nas je da konačno prekinemo tu pauzu, da stvorimo kontinuitet i da odemo na Evropsko prvenstvo. Ima još vremena do marta za konkretniju priču oko utakmica, ali kao što smo radili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, zatim i u Ligi nacija, idemo meč po meč. Svaka utakmica biće izazov za sebe i nisu važna imena protivnika. Prihvatamo ulogu favorita u grupi za najviši plasman, ali isto tako maksimalno respektujemo svaku od selekcija. Ne sme biti opuštanja. Ali imamo objektivnih razloga da verujemo da će Srbija imati svoje mesto na predstojećem Evropskom prvenstvu. – zaključio je Tadić.

Dusan Tadic during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Cameroon and Serbia. Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter