0
Evropske lige

FOTO: Aston Villa @AVFCOfficial/ Twitter screenshot

ASTON VILA RUTINSKI PROTIV TOTENHEMA: Emeri nadmudrio Kontea! (VIDEO)

Objavljeno: 01.01.23 u 17:48

Tri boda za ekipu iz Birmingema!

Fudbaleri Aston Vile režirali su pravo iznenađenje prvog dana 2023. godine. Izabranici trenera Unaija Emerija nadigrali su Totenhem na gostovanju u Londonu i slavili sa sigurnih 0:2. Gosti su taktički gotovo besprekorno ispunili zahteve stručnog štaba i tako došli do velikog podviga.

Totenhem ove sezone gotovo tradicionalno ne igra na odgovarajućem nivou u prvom poluvremenu, ali danas su loše izdanje prezentovali u oba dela susreta. Domaći nisu pronalazili rešenje kako da probiju fantastičan defanzivni blok rivala, koji je u potpunosti ‘ubio’ i najmanju dozu kreativnosti u veznom redu Totenhema. Italijanski stručnjak je nervozno posmatrao duel, a na kraju mu je ostalo samo jedno – da pruži ruku i čestita kolegi Emeriju.

Prvo poluvreme obeležila je lavovska borba na sredini terena. Publika je ostala uskraćena za lepotu fudbala i šanse, a gola nije bilo ni na vidiku. Jedinu ozbiljniju priliku za domaći sastav propustio je Hari Kejn u 40. minutu. Engleski reprezentativac je kretnjom odično ispratio centaršut sa desnog boka, ali je njegov pokušaj glavom koji je išao u okvir gola izblokiran od strane jednog defanzivca Aston Vile.

Tek što se utakmica nastavila nakon najduže pauze za odmor Emilijano Buendija je šokirao navijače Totenhema. Sjajni ofanzivac Aston Vile je šutirao nakon dodavanja Votkinsa, koji je prvi stigao do lopte nakon odbitka i poslao povratnu za strelca prvog gola.

Mučio se Totenhem sve do 73. minutu kada im je sve muke uskratio Daglas Luiz. Ispratio je Brazilac odličan centaršut MekGina, šutirao po sredini gola i zatresao mrežu rivala.

Totenhem sada zauzima 5. poziciju sa 30 osvojenih bodova, dok je Aston Vila 12. sa 21 bodom u ‘džepu’.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter