0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŽARKO LAZETIĆ ZA HS: ‘Zatvorili smo prelazni rok kada su dolasci u pitanju! Cilj je Evropa, a tek smo na pola puta!’ (FOTO)

Objavljeno: 31.12.22 u 19:53

Gotovo besprekorna polusezona za tim iz Bačke Topole!

Uoči početka aktuelne sezone u Mozzart bet Superligi Srbije, koja vam u slučaju uspeha i visokog plasmana na tabeli gotovo garantuje učešće u Evropi, malo je onih koji su verovali da će ekipa TSC-a biti toliko dominantna kao što je prikazala u mesecima iza nas. Treća pozicija nakon jesenjeg dela šampionata u elitnom rangu takmičenja, po mišljenju mnogih stručnjaka ali i samih aktera u istorijskoj sezoni za srpski fudbal, hrabri upravu i stručni štab pred nastavak fudbalskog ‘rata’ koji ih očekuje na proleće.

Samo dva poraza, uz 12 primljenih golova što TSC čini drugom najboljom odbranom lige (odmah posle Crvene zvezde), podaci su koji ulivaju ogromno samopouzdanje sastavu iz Bačke Topole.

FOTO: STARSPORT

Posle 10 dana rada sa ekipom u TSC Akademiji, za redakciju HotSporta govorio je šef stručnog štaba trećeplasiranog tima Superlige, Žarko Lazetić.

ŽL: Zadovoljan sam, ne mogu to da sakrijem! U kontinuitetu radimo kvalitetno i svi su na pripreme stigli u dobrom raspoloženju. Kompletan tim je upoznat sa ambicijama. Raduje me činjenica, pa sam se danas i zahvalio momcima na treningu, jer su odradili sve što je planirano uoči početka priprema. Baš iz tog razloga smo ovih 10 dana više mogli da radimo sa loptom i radimo ono što je najbitnije – unapređenje igre u svim segmentima. Od početka sezone svaki pojedinac ima fantastičan odnos prema treningu i klubu, a to je osnova svega dobrog.

Od samog starta sezone ekipa TSC-a izgleda vrlo kompaktno i eufonično na terenu. Timski duh oslikava sastav sa severa Srbije, ali određeni pojedinci su obeležili prethodnih šest meseci. U medijima se neprestano govori o interesovanju brojnih klubova za usluge lidera tima, Luke Ilića i Ifeta Đakovca.

ŽL: To je definitivno pitanje za upravu kluba, predsednika i direktora. Svašta se priča, piše i nagađa, ali rekao bih da su to većinom samo spekulacije na medijskom nivou. Mi smo zaista ozbiljan klub, naravno da uprava u dogovoru sa mnom donosi takve odluke. Nismo imali u planu da bilo ko napušta ekipu, pogotovo ne neko ko važi za lidera. Što se dolazaka tiče uprava mi je omogućila da već na startu priprema dobijem dva željena pojačanja. U pitanju su Cvetinović i Radin, pa sam jako zahvalan na tome. U sastavu imamo 22, 23 igrača, plus tri golmana. Zatvorili smo prelazni rok za dolaske, osim u slučaju da neko ko nije zadovoljan minutažom želi da potraži novu sredinu, pa se oslobi prostor za novo lice.

TSC ima četiri boda prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Čukarički, koji je bez premca najveći konkurent u borbi za treće mesto. Brđani su uoči sezone bili glavni favoriti za poziciju koja direktno vodi u Ligu konferencija, ali jasno je da zbog bodovne prednosti TSC preuzima ulogu favorita nakon zimske pauze.

ŽL: Verujte mi da nisam znao koliko je tačno razlika. Lepo je što imamo bolju početnu poziciju, ali to ne menja ništa. Mi smo tek na pola puta od konačnog cilja, a cilj je Evropa. Ima još mnogo da se igra, čak 18 utakmica. Svakako da je Čukarički glavni konkurent, sjajna ekipa, dobro organizovana. Ipak, tu su još odlični timovi poput Vojvodine i Novog Pazara. Mi razmišljamo samo o nama i idemo na pobedu svaku utakmicu, kao i do sada. Prošle sezone, kada sam preuzeo tim, bili smo u lošoj poziciji, ali na kraju smo sjajnim partijama bili konkurentni za tu četvrtu poziciju.To je samo dokaz da ekipe koju su ispod nas na tabeli serijom dobrih rezultata mogu u potpunosti da prekrenu sezonu, prestignu nas ili neku drugu ekipu. Nema opuštanja, ponašamo se kao da krećemo od nule. Ne obaziremo se na urađeno jer je to već sada daleko prošlost, samo želimo da ponovimo dobro partije i rezultate – poručio je Žarko Lazetić u razgovoru za HotSport.


Standings provided by Sofascore

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter