0
Fudbal

FOTO: Screenshot/YouTube

POTPUNO OČEKIVANO: Nakon promene grba zbog Pelea, Santos sada i povlači dres sa brojem 10 iz upotrebe!

Objavljeno: 31.12.22 u 13:40

Santos se oprašta od najveće legende.

U četvrtak veče zauvek nas je napustio Edson Arantes do Nasimento, legendarni Pele. Preminuo je nakon borbe sa bolešću u 83. godini svog života.

Celi fudbalski svet oprašta se od jednog od najboljih fudbalera ikada, a posebno Santos gde je Pele proveo veći deo svoje karijere.

Brazilski klub povući će iz upotrebe dres sa brojem 10 u čast Pelea koji je nosio taj broj.

Predložićemo to Upravnom odboru. Postoji procedura, potrebno je da se sastanu članovi odbora i to odobre. U međuvremenu, administrativnim aktom ćemo u januaru privremeno ukinuti korišćenje dresa s brojem 10, nadajući se da će naš odbor tu odluku pretvoriti u trajno rešenje. Već je i pre postojala takva inicijativa, ali su mnogi mislili da se Peleu na bolji način odaje počast time što njegovu „desetku“ i dalje koristimo. – rekao je predsednik Santosa, Andres Rueda.

Takođe, Santos je i promenio izgled grba u čast Brazilca. Osim dve zvezdice koje simbolizuju više od dvadeset osvojenih nacionalnih titula, sada se tu nalazi i kruna u čast kralja fudbala, Pelea.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter