0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

PALINJA PRESUDIO SAUTEMPTONU: Tri boda ostaju u Londonu, Mitrović promašio penal! (VIDEO)

Objavljeno: 31.12.22 u 18:15

Fulam slavio u završnici!

Poslednjeg dana 2022. godine na programu Premijer lige nalazi se čak šest utakmica, od kojih je već pet odigrano u ranijim popodnevnim terminima. U okviru 18. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Engleskoj Fulam je pred domaćim navijačima u Londonu ugostio Sautempton. Posle više od 90 minuta borbe na stadionu ‘Krejven Kotidž’ susret je završen rezultatom 2:1.

Domaći sastav je gotovo tokom čitavog toka utakmice bio bolji rival na terenu, a do trijumfa je došao u samom finišu susreta.

Prva ozbiljnija prilika viđena je u 11. minutu meča kada je Brazilac Vilijan ostao bez čuvara u kaznenom prostoru. Iskusni ofanzivac se namestio, svi su loptu videli u golu, ali ona je završila pored stative.

Gosti su uzvratil u 20. minutu kada je Adams snažno šutirao unutar šesnaestraca, ali na njegovu žalost Leno je perfektno intervenisao.

Fulam je do prednosti stigao 12. minuta kasnije, kada je Džejms Vard- Prouz nehotice loptu poslao u svoju mrežu. Lider Sautemptona se nije najbolje snašao u nameri da spreči pogodak Fulama.

Gosti su na izjednačenje čekali do 56. minuta. Vard-Prouz je pronašao najbolji način da se iskupi za autogol iz prvog poluvremena. Vezista je poslao pravu ‘lepoticu’ iz slobodnog udarca, a golman nije imao šanse.

Pitanje pobednika rešeno je u 88. minutu. Tete je sjajno skočio nakon udarca iz ugla, poslao je loptu u petarac, a tamo se najbolje snašao Žoao Palinja koji je istu prosledio u mrežu.

U 7. minutu nadokande Fulam nije uspeo da realizuje jedanaesterac. Aleksandar Mitrović je pokušao da prevari golmana, tako što je usporio prilikom zaleta, ali Bazunu ga je pročitao i odbranio udarac.

Rezultati 18: kola Premijer lige:

Subota:

13:30 Vulverhempton – Mančester junajted 0:1

16:00 Bornmut – Kristal Palas 0:2

16:00 Fulam – Sautempton 2:1

16:00 Mančester Siti – Everton 1:1

16:00 Njukasl – Lids 0:0

18:30 Brajton – Arsenal


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter