0
Košarka

FOTO: VA SPORT

METALAC ŠESTI UČESNIK ZAVRŠNICE KUPA KORAĆA: Valjevci pokorili KLS i uspešno završili prvi deo sezone!

Objavljeno: 31.12.22 u 20:30

Veliko priznanje za njih.

Košarkaši Metalca iz Valjeva, zvanično su obezbedili učešće u završnici Kupa Radivoja Koraća, koja će biti održana od 15. do 18. februara u Nišu. „Poskoci sa zapada“ su u poslednjem kolu prvog dela sezone bili bolji od Spartaka sa 81:71 i tako uz neočekivani poraz Dinamika od Dunava obezbedili kartu za Niš.

Podsećamo, u borbi za Žućkovu levicu učestvovaće i 5 timova iz AdmiralBet ABA lige: Partizan, Crvena zvezda, FMP, Mega i Borac. Pored njih i Metalca, u Nišu će nastupiti finalisti drugog stepena Kupa.

Za sada su poznati parovi polufinala u kojima se sastaju Spartak i OKK Beograd, odnosno Zdravlje iz Leskovca i Vojvodina. Sve četiri ekipe takmiče se u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije, pa ove godine, na Kupu Koraća, nećemo gledati ekipe iz nižih rangova takmičenja KSS.

Što se tiče gore pomenute ekipe Metalca, njih sa klupe predvodi nekadašnji plejmejker Partizana Branislav Ratkovica, dok u timu igra njegov saigrač iz tih dana, Uroš Luković.

Kosarka ABA League season 2016-2017
Partizan v MZT (Skoplje)
from left Mihajilo Andric Branislav Ratkovica Uros Lukovic and Milos Koprivica
Beograd, 24.12.2016
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Metalac je potpuno pogodio sa pojačanjima za ovu sezonu, a polako su se nakon povreda vratili Radoš Šešlija i Marko Ilić, koji su u prethodnim utakmicama dobili poverenje trenera. Pored gore pomenutog iskusnog centra Uroša Lukovića, ekipu predvode, Amerikanci Čarls Mening i Džorden Dafi, zatim kapiten Bajić, kao i Ibrahim Durmo, koji je jedan od najraznovrsnijih igrača u ligi.

Sve u svemu, na Kupu Koraća nas očekuje dobra zabava i velika borba, a nema sumnje da će svaka ekipa želeti da pomrsi konce favoritima – Partizanu i Crvenoj zvezdi.

TABELA ADMIRALBET KOŠARKAŠKE LIGE SRBIJE:


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter