0
Domaći fudbal

head coach Gordan Petric FK Partizan pocetak prolecnih priprema za - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GORDAN PETRIĆ O BORBI SA TEŠKOM BOLEŠĆU: „Bio sam disciplinovan – sa tim nema šale!“

Objavljeno: 31.12.22 u 14:18

Otkrio neke detalje koji se nisu znali.

Trener Partizana, Gordan Petrić, u novogodišnjem intervjuu za Telegraf pričao je o svojoj borbi sa rakom kože zbog kojeg i ranije prekinuo igračku karijeru.

Ko me bolje poznaje, zna da sam uvek bio isti, ranije kao igrač, posle kada sam se vratio u klub kao generalni sekertar i sada kao trener. Neke stvari kažem kroz šalu i ko me zna, zna da tada izgovorim i mnogo istine… A, taj mir? Pa, možda je uticala pomalo i bolest… Prestao sam da igram fudbal zbog bolesti, tačnije zbog raka kože. Možda mi je upravo to donelo dodatni mir u život i svakodnevno funkcionisanje. Bitno je kažete ono što želite, da postoji “crvena linija” do koje se može i to uvek poštuju i igrači i svi koji me poznaju. Naravno, ne možete baš uvek da ostanete imuni na neke događaje, postoji malo “golicanje” u organizmu, no, trudim se da to ne ispoljavam… – istakao je šef struke crno-belih.

head coach Gordan Petric during the Partizan v Novi Pazar – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on November 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Marko Djokovic/Starsport.rs ©)

Bio je izuzetno spreman u trenutku kada je prekinuo karijeru, ali je odlučio da sačuva organizam koliko god je to moguće.

Karijeru sam okončao u 31. godini, iako sam kao igrač uvek bio izuzetno fizički spreman i mogao sam da igram bar još pet ili šest godina na tom nivou. Međutim, desilo se što se desilo, dijagnostikovan mi je rak kože i možda sam mogao da nastavim da igram, ali bih stalno bio pod nekim gripoznim stanjem, bio sam na “interferonu” godinu dana i odlučio sam potom da prestanem sa fudbalom da ne bi opterećivao organizam. U narednih pet godina sam bio na pregledima, kontrolama, lečenju, a pošto kod nas tada nije postojao “pet-sken”, često sam boravio kod Predraga Mijatovića u Valensiji. Mnogo puta sam putovao u Španiju, ali sam bio izuzetno disciplinovan, jer sa tim nema šale, to je borba… – otkriva trener Parnog valjka.

head coach Gordan Petric during the Partizan v Spartak – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on November 11, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ne može da objasni zašto se to desilo, ali otkriva da je još nekoliko igrača iz Rendžersa i Seltika u to vreme obolelo od karcinoma.

Zašto se to desilo? Ne mogu da objasnim… U tom periodu je obolelo devet fudbalera Rendžersa i Seltika od neke vrste karcinoma. Brajan Laudrup je najteže nastradao, on je imao rak pljuvačnih žlezda, ali je uspeo da se izleči i dan danas dobro funkcioniše. – zaključio je Petrić.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter