0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ĐORĐE GAGIĆ ZA HOTSPORT: ‘Ne bih dolazio u Borac da ne verujem u ovaj tim! Srećan sam što sam u Srbiji!’ (FOTO)

Objavljeno: 31.12.22 u 19:20

Čačani dobili ogromno pojačanje u centarskoj liniji!

Nekadašnji srpski reprezentativac i čovek koji je ostavio dubok trag u regionalnoj košarci, Đorđe Gagić, odlučio je da se vrati u otadžbinu. Snažni, korpulentni centar potpisao je ugovor sa Borcem iz Čačka i nema sumnje da će biti veliko pojačanje u borbi za opstanak u Admiral bet ABA ligi.

Tokom bogate internacionalne karijere Đorđe je branio boje Mornara iz Bara, Hemofarma, Partizana (2x), Gazijentepa, Brindizija, Cmokija, Istanbula, Ješilgiresuna, Arisa, Igokee i Lijatkabelisa.

Gagić se u Srbiju vratio iz redova francuskog ADA Bloa, u kojem je startovao ovu sezonu. Profesionalizam od strane kluba, kao i odlične partije iskusnog centra nisu izostali, ali kod kuće je ipak najlepše.

FOTO: STARSPORT

U razgovoru za HotSport Gagić otkriva da je ljubav prema porodici glavni motiv za povratak u Srbiju.

ĐG: Drago mi je što sam dobio priliku da se vratim u Srbiju. Kod kuće je ipak najlepše. Nedostajao mi je sin i cela porodica. Namestio se pravi momentat. U Francuskoj nije bilo to to, nije bilo onako kako sam očekivao. Borac se pojavio kao opcija i brzo smo se dogovorili. Klub se potrudio i izašli su mi u susret. Trenera Dejana Mijatovića znam ceo život, već smo sarađivali, a tu je i Sava Lešić. Spojile su se pozitivne energije sa obe strane – ističe Gagić i poručuje da veruje da će njegov tim i naredne sezone nastupati u elitnom regionalnom takmičenju:

ĐG: Mislim da možemo, da ne smatram tako ne bih ni dolazio. Potrudiću se da prenesem svoju energiju na celu ekipu. Upravo to je i osnovni cilj u klubu. Momci su sjajni, trener takođe, tako da verujem u ovaj sastav.

Kada se pomene ime i prezime ovog momka, Partizan je jednostavno neizbežna tema. Crno-beli su se vratili u Evroligu, a Srbija sada ima dva predstavnika u najkvalitetnijem takmičenju. Đorđe se raduje uspesima večitih rivala na evropskoj sceni.

ĐG: Imali su i jedni i drugi teške periode. Drago mi je da nas večiti prezentuju na sjajan način u Evroligi i da igraju na najvećoj sceni. To je velika stvar za srpsku košarku, a pogotovo za naše igrače. Srećan sam jako zbog mog Partizana! Znao sam da će se vratiti tamo gde mu je mesto – istakao je Đorđe Gagić u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter