0
Evroliga

Crvena Zvezda - Barselona, Evroliga 30.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

(POLUVREME) BARSELONA POČELA SJAJNO, ZVEZDA SE PROBUDILA: Može li „pakao“ Pionira da povuče crveno-bele do pobede?! (FOTO)

Objavljeno: 30.12.22 u 19:54

Biće ovde velike borbe i u nastavku.

Košarkaši Crvene zvezde trenutno igraju utakmicu 16. kola Evrolige protiv Barselone. Susret se igra u Beogradu, dvorana Aleksandar Nikolić je puna, a nakon prvih 20 minuta igre, rezultat je 40:43.

Gosti su bolje počeli meč, vodili su dvocifrenom razlikom u prvom periodu, ali je onda usledilo buđenje Zvezde. Crveno-beli su stigli i o vođstva, a završnica prvog poluvremena ipak je pripala Barseloni.

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Barcelona at Aleksandar Nikolic Hall on December 30, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Utakmicu su poenima otvorili košarkaši Zvezde, tačnije Filip Petrušev. Onda je usledila sjajna igra, pre svega Tomaša Satoranskog, koji je svojim trojkama doneo prednost gostima. Laprovitola i pogodak Kalinića uz faul, a na drugoj strani Nedovićev promašaj za 3, doneli su rezultat 6:12.

Uspeli su košarkaši Barselone potpuno da zatvore Vildozu na startu utakmice, a uz to, pogađali su u sjajnim procentima. Samim tim, kombinovao je i Duško Ivanović, pa je na teren ušao i OgnjenKuzmić. U završnici prvog perioda, povećala se prednost Barselone, a crveno-beli nisu imali rešenja za sjajan napad ekipe Šarunasa Jasikevičijusa.

Crvena Zvezda – Barselona, Evroliga 30.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Druga deonica počela je ofanzivnim skokom Da Silve i pogotkom uz faul, dok je potom i Abrines pogodio novu trojku. Na drugoj strani, uzvratio je Bentil, a potom i Nedović za 22:34.

Uspela je Zvezda da se približi na jednocifren zaostatak, a veliki peh, predstavlja povreda Luke Vildoze. Usledila je dobra igra domaćih, kojoj je veliki doprinos pružio Džon Holand pogotkom za 3, a serija crveno-belih iznosila je 9:0.

Potpuno se pogubila Barselona u ovim momentima, svemu tome, doprinela je i atmosfera i „pakao“ prepunog Pionira.

Petrušev još jednom pokazuje kakav je talenat i donosi izjednačenje crveno-belima, a potom i vođstvo. Zvezda se preporodila, a sedmim poenom Holanda i dalje čuva vođstvo.

Ipak, u završnici smo videli mini seriju Barselone za prednost na poluvremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter