0
Evroliga

Crvena Zvezda - Barselona, Evroliga 30.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NEVEROVATAN PORAZ ZVEZDE: Barselona slavila nakon produžetka – Mirotić doneo pobedu! (FOTO)

Objavljeno: 30.12.22 u 21:27

Neverovatna utakmica!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone nakon produžetaka u okviru 16. kola Evrolige rezultatom 99:94.

during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Barcelona at Aleksandar Nikolic Hall on December 30, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Utakmicu su poenima otvorili košarkaši Zvezde, tačnije Filip Petrušev. Onda je usledila sjajna igra, pre svega Tomaša Satoranskog, koji je svojim trojkama doneo prednost gostima. Laprovitola i pogodak Kalinića uz faul, a na drugoj strani Nedovićev promašaj za 3, doneli su rezultat 6:12.

Uspeli su košarkaši Barselone potpuno da zatvore Vildozu na startu utakmice, a uz to, pogađali su u sjajnim procentima. Samim tim, kombinovao je i Duško Ivanović, pa je na teren ušao i Ognjen Kuzmić. U završnici prvog perioda, povećala se prednost Barselone, a crveno-beli nisu imali rešenja za sjajan napad ekipe Šarunasa Jasikevičijusa.

Crvena Zvezda – Barselona, Evroliga 30.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Druga deonica počela je ofanzivnim skokom Da Silve i pogotkom uz faul, dok je potom i Abrines pogodio novu trojku. Na drugoj strani, uzvratio je Bentil, a potom i Nedović za 22:34.

Uspela je Zvezda da se približi na jednocifren zaostatak, a veliki peh, predstavlja povreda Luke Vildoze. Usledila je dobra igra domaćih, kojoj je veliki doprinos pružio Džon Holand pogotkom za 3, a serija crveno-belih iznosila je 9:0.

Potpuno se pogubila Barselona u ovim momentima, svemu tome, doprinela je i atmosfera i „pakao“ prepunog Pionira.

Petrušev još jednom pokazuje kakav je talenat i donosi izjednačenje crveno-belima, a potom i vođstvo. Zvezda se preporodila, a sedmim poenom Holanda i dalje čuva vođstvo.

Ipak, u završnici smo videli mini seriju Barselone za prednost na poluvremenu.

Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme, povela dva razlike. Međutim, tada se probudio Nikola Mirotić koji u prvom delu igre nije uspeo da se nametne.

Vratio je prednost na stranu svog tima, ali u prvih pet minuta igralo se koš za koš, a razlika je varirala od četiri do dva poena prednosti za Blaugranu.

U drugom delu treće deonice ponovo se probudio Filip Petrušev i doveo crveno-bele na prednost od 59:54.

Na kraju treće četvrtine rezultat je bio velikih, 65:57 za Crvenu zvezdu.

Crvena Zvezda – Barselona, Evroliga 30.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Već u prvom napadu u poslednjoj deonici Nedović je poentirao i doveo Zvezdu na 10 razlike – 67:57.

Nastavili su u tim momentima sa izvanrednom igrom domaći, potpuno izgubljeno u napadu je delovala Barselona u tim momentima.

Pionir je potpuno eksplodirao nakon trojke koju je iz okreta pogodio Luka Mitrović za 72:60.

Uspela je Barsa nakon toga da napravi seriju 5:0 nakon koje je Duško Ivanović zatražio minut odmora. Nastavila se serija i Blaugrana se vratila u potpunosti u igru – 72:68.

Usledila je neverovatna završnica gde je u poslednjoj sekundi Nikola Mirotić pogodio trojku za produžetak – 84:84.

Velika borba je obeležila produžetak u kojem su se bolje snašli košarkaši Barselone i slavili – 99:94.

 

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter