0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA SE OPROSTILA OD LEGENDARNOG BRAZILCA: Pele ‘plesao’ na Marakani, a Džaju smatrao svetskom klasom! (FOTO)

Objavljeno: 29.12.22 u 21:10

Tužan dan za celu planetu!

Svetska fudbalska legenda i po mišljenju mnogih najbolji fudbaler svih vremena, Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, preminuo je danas u 83. godini svog života nakon duge i teške borbe sa bolešću.

Povodom tužnih vesti oglasila se Crvena zvezda.

-Fudbal je izgubio svog kralja…. Legendarni brazilski fudbaler Pele preminuo je u 83. godini života.

Ljubitelji fudbala sa prostora stare Jugoslavije, imali su priliku da vide majstorije čuvenog Pelea 10. septembra 1969. godine kada se Crvena zvezda sastala sa ekipom Santosa. Naši fudbaleri su sjajno igrali i uspešno parirali tada najboljem timu na svetu. Pele je tada bio oduševljen atmosferom na stadionu, gostoprimstvom i igrom naših momaka. Legendarni Pele je govorio i o trećoj zvezdinoj Zvezdi Draganu Džajiću, za koga je imao samo reči hvale i oslovljavao ga kao fudbalera svetske klase. Legendarni brazilski fudbaler nikada neće biti zaboravljen, a o njegovim majstorijama će se još dugo pričati među ljubiteljima fudbala.

Neka mu je večna slava! – navodi se na zvaničnom Instagram profilu FK Crvena zvezda.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Pele je voljeni Brazil predvodio do osvajanja tri ‘boginje’ na  Mundijalima – 1958, 1962. i 1970. godine. Za nacionalni tim je postigao čak 77 pogodaka, a Santos veću legendu nikada nije imao u svojim redovima.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter