1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

TRINKIJERI ODUŠEVLJEN GROBARIMA: ‘Oni su naljbolji navijači na svetu! Kad nisam mogao ja, nek dobije Partizan!’

Objavljeno: 29.12.22 u 23:30

Italijan nije mogao da sakrije emocije! 

Košarkaši Partizana ostvarili su treći uzastopni trijumf u najkvalitetnijem takmičenju na Starom kontinentu. Nakon Anadolu Efesa i Fenerbahčea, večeras je u ‘Štark Areni’ savladan nemački Bajern Minhen. Izabranici Željka Obradovića slavili su sa 83:77 (19:14, 22:15, 18:20, 24:28).

Crno-beli nakon 16 odigranih rundi imaju skor od sedam trijumfa i devet poraza, a već naredne sedmice u goste im dolazi Monako, koji je večeras nakon velikog preokreta nadigrao Žalgiris.

Po završetku utakmice u Beogradu, novinarima se obratio trener Bajerna, Andrea Trinkijeri. Italijan nije mogao da sakrije emocije koje gaji prema bivšem klubu, pa je nastupio vrlo otvoreno na konferenciji za medije.

-Kao prvo čestitam Partizanu, igrali su čvrsto i bili odlični u odbrani, a mi smo se malo mučili i igrali na jedini mogući način na koji smo mogli da pariramo Partizanu. Falilo nam je trojica šutera da možemo da im pariramo u napadu, ali trudili smo se i borili i imali šansu ali su oni bili bolji i čestitam im – kazao je Trinkijeri i dodao:

-Nemam reči da se zahvalim, bilo mi je i još mi je u srcu. Kada već nisam mogao ja da dobijem utakmicu neka je dobije Partizan. Hvala, hvala svima, doček je bio kao u snovima. Ovo je… Specifični, specijalni klub, najbolji navijači na svetu. To ja ne kažem, to se zna – zaključio je Italijan.

17
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter