0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

TREĆA U NIZU ZA CRNO-BELE: Partizan prokockao ogromnu prednost, pa se iskupio u završnici! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.12.22 u 22:33

Čak tri igrača su ostvarila dabl-dabl učinak!

Košarkaši Partizana ostvarili su treći uzastopni trijumf u najkvalitetnijem takmičenju na Starom kontinentu. Nakon Anadolu Efesa i Fenerbahčea, večeras je u ‘Štark Areni’ savladan nemački Bajern Minhen. Izabranici Željka Obradovića slavili su sa 83:77 (19:14, 22:15, 18:20, 24:28).

Od prve sekunde meča Partizan je kontrolisao rezultat, a Bajern nije uspeo da dođe do vođstva za 40 minuta igre. Većinom rutinski, na momente uz manje poteškoće, došli su crno-beli do sedme ovosezonske pobede u elitnom takmičenju.

FOTO: STARSPORT

Gotovo sjajno je Partizan otvorio utakmicu uz glasnu podršku sa tribina. Delovalo je da će Bajern pre ispuniti bonus nego što će postići koš u ‘Štark Areni‘. Serija od 9:0 na startu susreta naterala je Andreu Trinkijerija da zatraži tajm-aut već posle tri minuta igre.

Bavarci su bili bez ideje u ofanzivi, dok su prelako primali poene u fazi odbrane. Ekipa kao što je Partizan ne oprašta takve greške rivala, pa su crno-beli na krilima na krilima Zeka Ledeja i Jama Madara došli do osetne razlike.

Baš kao što je i bilo očekivano, vodeći se starom narodnom ‘ako se po jutru dan poznaje’, Bajern je bonus ispunio pre polovine prve deonice. Najveća buka u dvorani mogla se čuti prilikom ulaska Korija Voldena u igru. Navijači Partizana svom bivšem igraču nisu oprostili prelazak u redove večitog rivala, Crvene zvezde.

Nakon tajm-auta ekspresno je Bajern odgovorio. Nemci su reagovali serijom na seriju. Trojkama Vinstona i Voldena prišli su Bavarci na samo dva poena zaostatka.

Prva deonica je završena rezultatom 19:14 u korist srpskog tima.

FOTO: STARSPORT

Konstantno je Partizan održavao vođstvo u drugom kvartalu meča. Bavarci su na momente uspevali da se rezultatski približe, ali svaki put bi usledila brza reakcija domaćih. Atraktivnim potezima Zeka Ledeja i Matijasa Lesora Partizan se u finišu prvog poluremena odvojio na maksimalnih +12.

Crno-beli su strpljivo ‘lomili’ protivnika od početka meča, ali su sve greške kaznili u samom finišu poluvremena (41:29).

Tokom većeg dela treće četvrtine Bajern je u potpunosti parirao Partizanu, čak je odličnom igrom uspeo da priđe na jednocifreni zaostatak, a onda je usledila fantastična završnica crno-belih. Za samo nekoliko sekundi u finišu trećeg perioda igre odvojio se domaćin na +15 i potpuno šokirao Bavarce.

Dante Eksum je zablistao posle najduže pauze, a Matijas Lesor je dominirao u skoku na obe strane terena. Bilo je jasno da su šanse da Bajern dođe do preokreta gotovo ravne čudu. Ipak, brojne oscilacije viđene su od samog starta ovog meča, pa je Bajern nekako uspeo da smanji zaostatak na -10 pred ulazak u odlučujuću deonicu (59:49).

Na nešto više od sedam minuta do kraja meča Bajern je prvenstveno iz dobre odbrane uspeo da priđe na -8 (64:56). Iskusni Otelo Hanter i Matijas Lesor su vodili pravu bitku, a oba centra su ostvarila dabl-dabl učinak već na početku četvrtog perioda igre. Uz Rabita i Jaramaza upravo je Hanter bio jedan od najzaslužnijih za bolju igru Bavaraca.

Odbijao je Partizan nalete nemačkog tima koji su bili sve snažniji. Tim Andree Trinkijerija morao je da krene na sve ili ništa u nameri da dođe do preokreta. Na pet minuta do kraja Bajern je uspeo da smanji na 68:63, ali Partizan je brzom trojkom uspeo da spreči Nemce da ih dodatno ugroze.

FOTO: STARSPORT

Kako se utakmica bližila kraju Bajern je igrao sve bolje. Kao da je snaga izdala crno-bele koji su prokockali ogromnu prednost u četvrtoj deonici. Pri rezultatu 75:72 sve je mirisalo na neizvesnu završnicu, ali ekipa Željka Obradovića je serijom od 6:0 uspela da prelomi meč u svoju korist. Lesoru i Hanteru pridružio se i Rabit sa dabl-dabl učinkom.

Čak četiri igrača Partizana stigla su do dvocifrenog broja poena. Dante Eksum je ubacio 19 poena uz tri asistencije, a pratio ga je sjajni Matijas Lesor sa 16 poena i 11 skokova. Zek Ledej je ubacio 15, dok je Madar dodao 14 poena.

U redovima minhenskog sastava istakao se maestralni Otelo Hanter sa 16 ubačenih poena i čak 14 skokova. Ognjen Jaramaz i Avgustin Rabit su dodali po 14, a Amerikanac je imao i 11 uhvaćenih lopti. Bonga je ubaci 11, a Vinston 10 poena.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter