0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN GAZI KA NOVOJ POBEDI: Velikih +12 na poluvremenu za crno-bele! (FOTO)

Objavljeno: 29.12.22 u 21:19

Bajern gotovo nemoćan protiv beogradskog tima!

U okviru 16. kola elitnog evropskog košarkaškog takmičenja Partizan je ugostio Bajern Minhen. Utakmica u ‘Štark Areni’ počela je u terminu od 20 ćasova i 30 minuta, a nakon prvog poluvremena izabranici Željka Obradovića imaju dvocifrenu prednost 41:29.

Gotovo sjajno je Partizan otvorio utakmicu uz glasnu podršku sa tribina. Delovalo je da će Bajern pre ispuniti bonus nego što će postići koš u ‘Štark Areni’. Serija od 9:0 na startu susreta naterala je Andreu Trinkijerija da zatraži tajm-aut već posle tri minuta igre.

Bavarci su bili bez ideje u ofanzivi, dok su prelako primali poene u fazi odbrane. Ekipa kao što je Partizan ne oprašta takve greške rivala, pa su crno-beli na krilima na krilima Zeka Ledeja i Jama Madara došli do osetne razlike.

FOTO: STARSPORT

Baš kao što je i bilo očekivano, vodeći se starom narodnom ‘ako se po jutru dan poznaje’, Bajern je bonus ispunio pre polovine prve deonice. Najveća buka u dvorani mogla se čuti prilikom ulaska Korija Voldena u igru. Navijači Partizana svom bivšem igraču nisu oprostili prelazak u redove večitog rivala, Crvene zvezde.

Nakon tajm-auta ekspresno je Bajern odgovorio. Nemci su reagovali serijom na seriju. Trojkama Vinstona i Voldena prišli su Bavarci na samo dva poena zaostatka.

Prva deonica je završena rezultatom 19:14 u korist srpskog tima.

Konstantno je Partizan održavao vođstvo u drugom kvartalu meča. Bavarci su na momente uspevali da se rezultatski približe, ali svaki put bi usledila brza reakcija domaćih. Atraktivnim potezima Zeka Ledeja i Matijasa Lesora Partizan se u finišu prvog poluremena odvojio na maksimalnih +12.

Crno-beli su strpljivo ‘lomili’ protivnika od početka meča, ali su sve greške kaznili u samom finišu poluvremena.

Najefikasniji igrač u redovima domaće ekipe je Zek Ledej sa devet postignutih poena i pet skokova. Pratili su ga Matijas Lesor i Jam Madar sa po osam.

Bajern su predvodili Vinston sa sedam, odnosno Jaramaz i Volden sa po pet ubačenih poena.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter