0
Boks

Jelena Janicijevic (SRB) v Sara Beram (CRO)) Boks-Beogrdski Pobednik-Opening Ceremony Beograd, 01.04.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

SRPKINJA SE SPREMA ZA BORBU KARIJERE: Rival je nepobediva Nemica, centar dešavanja – Zlatibor!

Objavljeno: 28.12.22 u 13:56

Meč je sve bliži.

Srpska bokserka Jelena Janićijević, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, boriće se 5. januara na Zlatiboru za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Vajvan iz Nemačke.

U sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor sprema se spektakl, koji će na najbolji način obeležiti početak 2023. godine.

Sve je u redu, pripreme teku najboljim mogućim tokom, radili smo prvo bazu, onda specifiku i na kraju sparinge. Mislim da je odmor bio adekvatan, otići ćemo još pet dana ranije na Zlatibor da se adaptiram na klimatske uslove i što se mene tiče spremna sam, poručuje srpska bokserka Jelena Janićijević uoči meča za evropsku profesionalnu titulu.

FOTO: BSS

Prva Srpkinja sa medaljom na Evropskim prvenstvima, osvajačica bronze na šampionatu u Budvi, boriće se 5. januara na Zlatiboru za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji do 63 kilograma, protiv Sare Veidman iz Nemačke.

Ona je do sada nepobeđena i najbolja je bokserka Nemačke, mislim da je među 10 ili 15 najboljih na svetu, a u WBO smo nas dve prvorangirane na nivou Evrope, očekujem ozbiljan meč, rekla je Janićijević Tanjugu tokom treninga u njenom klubu Blokovi na Novom Beogradu, gde radi pod „budnim okom“ trenera Stefana Huberta.

Svaki trener živi u uverenju da „gaji“ budućeg svetskog šampiona, a nekima se taj san i ostvari, dodaje kroz osmeh srpska bokserka.

Daću sve od sebe da bude pobeda, ali čak i kada sve šanse na mojoj strani, boks je opasan sport i jedan udarac može da preokrene borbu. Nikad ne najavljujem rezultat unapred jer u boksu je sve moguće.

FOTO: BSS

Ipak, duel na Zlatiboru, njen prvi profesionalni u Srbiji, dočekuje sa mnogo optimizma.

– Moj trener je jedan od najboljih analitičara i stratega, ja se njemu u posao ne mešam, verujem da je napravio dobru strategiju, a moj posao je da treniram i implementiram u ringu ono što smo se dogovorili, a do sada nam je to dosta dobro uspevalo, poručila je Janićijević.

Uoči meča između Jelene Janićijević i Sare Vajvan održaće se uvodne borbe u kojima će nastupiti Nikolina Gajić protiv Aleksandre Rapaić u kategoriji do 70 kg, zatim Nenad Jovanović protiv Vladimira Gubarša u polusrednjoj kategoriji, Aleksa Marković protiv Josifa Belića u lakoteškoj Antonio Bisec protiv Igora Rogića u polusrednjoj i Sejdi Nazif protiv Veljka Gligorića u poluvelter kategoriji, a biće priređen i poseban zabavni program.

Spektakularno boksersko veče održaće se 5. januara od 18 sati u Sportskoj hali Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter