0
Domaći fudbal

FK Partizan pocetak prolecnih priprema za - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PETRIĆ NA PROZIVCI PRIČAO O POJAČANJIMA: Dotakao se situacije sa Cimirotom i obećao da će mladi igrači dobiti šansu! (FOTO)

Objavljeno: 28.12.22 u 12:39

Crno-beli kreću u nove pohode.

Trener Partizana Gordan Petrić, obratio se danas medijima na prozivci prvog tima i startu priprema za narednu sezonu. On je na startu istakao da su stranci dobili duži odmor zbog praznika, a otkrio je i kada će crno-beli otputovati u Antaliju. Pored toga, Petrić je pričao i o potencijalnim pojačanjima, statusu mladih igrača, ali i proteklom Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Upoznati ste da smo odradili nekih 8, 9 treninga do sada. Stranci su imali duži odmor jer je njihov Božić bio prošle nedelje, pa su dobili vreme za porodicu i to je za mene jako bitno, da se dešava u krugu porodice. Došao je Natho, koji je imao dve utakmice za reprezentaciju, pa je dobio odmor. Imaćemo pet, pa četiri treninga, pa 12. januara idemo za Antaliju, pa se tamo spremamo kroz utakmice, što je jako bitno – počeo je Petrić.

Na pitanje da li će svi mladi igrači ići u Tursku, Petrić navodi da nema izuzetaka i da će i oni dobiti priliku da se nametnu.

– Svi idu u Tursku, imamo utakmicu 19, pa 20 planirao da deca i mlađi dobiju minutažu, da je svi imaju. Imaćemo dupli program, TSC i Austrija i za poslednji dan tražimo protivnika, ako neko kaže da igramo u jednom danu dve utakmice, igraćemo – rekao je Petrić i dodao:

FK Partizan pocetak prolecnih priprema za – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Odmorili su se, vidim na terenu da se nisu podgojili, vodili su računa i to je bitno. Jedino je novina u odnosu na sve sezone do sada što treniramo jednom dnevno. Mišljenja sam da u dva sata i 10 minuta možemo da stavimo sve što planiramo, a da posle mogu da odmore, budu sa porodicama. Oni su posle ovog treninga umorni, ali imaju vremena da se odmore za sutrašnji.

Što se tiče potencijalnih dolazaka, trener crno-belih bio je jasan, istakavši da neće duplirati pozicije, kao i da će se reagovati ako se pojavi neko kvalitetan.

– Neću ući u te makaze da dupliram mesta i više igrača na nekom mestu. Ako neko ode, mi ćemo naći zamenu ako je kvalitetan, a ne samo da ga dovedemo reda radi. A ako se pojavi neko, onda ćemo reagovati, ukoliko budemo u mogućnosti.

– Predsednik je iskusan i pametan, rekao je ciljeve, igrači su čuli to i dobro je za njih i nas. Velika je prednost u odnosu na Zvezdu, ali ima dosta da se igra. Dok ima matematike, ima šanse, ali u neku ruku to je bušna priča. Ali, ima dosta bodova u igri i moramo da budemo spremni za jun mesec i sada treba da dovodimo igrače za jun. Posebno je teško dovesti igrače u junu za leto, sada je lakše tokom zime.

FK Partizan pocetak prolecnih priprema za – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kako če se gledati na mlade igrače?

– Gledaće se takmičarski, sve tekme na SP su bile takmičarske. Ko je to radio, mogao je da očekuje je da dođe do drugog kruga. Za mlade igrače je proces, svi su talentovani i kada bi me pitali sa kim bih išao u rat i borbu, išao bih sa mladim igdačima. Ali morate da istrpite dečije bolesti, u nekoj utakmici si slabiji, a u drugoj budu boji. Da li ćemo uspeti, kao što je, recimo, Aleks Ferguson, videćemo.

Dotakao se Petrić i priče o dolasku Gojka Cimirota.

– Bila je priča u tom trenutku, odužilo se, a sada mi Gojko i treba i ne treba. Bilo je neozbiljnosti sa njegove strane i sa strane kluba. Razmislićemo ako budemo došli do njega opet.

Na pitanje da li se odmorio, trener Partizana navodi da je bila i prevelika pauza.

– Odmorio sam se, imao sam i previše vremena. Posle 10-15 dana sam bio umoran i nervozan, jer sam imao previše odmora.

Jojić, Trujić, Šćepović?

– Nerealno je, na Padelu sam rekao Šćepi da dođe ovde da trenira, to je i njegov klub, kao što je svih bivših igrača. Ali traže klub, nerealno je da krenu sa nama.

FK Partizan pocetak prolecnih priprema za – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Poseban osvrt, Petrić je imao na proteklo Svetsko prvenstvo. On je istakao da je što se tiče naše reprezentacije, veliki uspeh sam plasman.

– Veliki uspeh je odlazak na SP, rekao sam već da su te kvalifikacije i turnirski fudbal totačno drugačije stvari. Bude tu dosta stvari, treninga, druženja i neke stvari izlaze na videlo, što u kvalifikacijama kada dođeš pet-šest dana pre toga nije slučaj. Izašle su neke stvari koje možda nisu tačne, ali dešavaju se u reprezentaciji. Sada moramo da vidimo šta ćemo dalje, šta ćemo sutra već promeniti, ali to nije odluka na meni, možda je na svim trenerima kada se okupimo. Ja sam mišljenja da svi moramo među sobom da budemo iskreni.

Potom je zaključio da je želeo da osvoji Argentina zbog Mesija i Maradone.

– Želeo sam da osvoji Argentina, zbog Mesija i Maradone i svega što se dešava. Mesi igra već 20 godina i meni je ispunio život svojim igrama, iako sam gledao i Platinija i druge velike igrače. Ne bih voleo da je Mesi završio karijeru, a da nije je osvojio titulu.

VESTI O PARTIZANU:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter