0
Evropske lige

FOTO: Manchester City @ManCity/ Twitter screenshot

HALAND NIJE SA OVE PLANETE: Norvežanin ‘spakovao’ Lidsu dva gola i srušio rekord Premijer lige! (VIDEO)

Objavljeno: 28.12.22 u 23:35

Erlingu pošlo za ‘nogom’ ono što nikome ranije nije!

Teško je ljubiteljima klupskog fudbala ‘pala’ ovako duga pauza. U početku je tu bilo Svetsko prvenstvo da leči rane, ali po završetku prestižnog turnira sitno se odbrojavalo do nastavka nacionalnih šampionata.

Sa duelima 17. kola Premijer lige Engleske počelo se pre dva dana, a poslednji susret ove runde odigran je večeras na ‘Eland Roud’ stadionu. Fudbaleri Lidsa poraženi su pred domaćim navijačima od aktuelnog šampiona države, Mančester Sitija. Gosti sa ‘Etihada’ slavili su sa više nego sigurnih 1:3, a mladi Erling Haland je oborio još jedan rekord.

Dugo se svim silama Lids branio od snažnih naleta izabranika Pepa Gvardiole, ali defanzivna linija domaćeg sastava kapitulirala je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Igrao se 46. minut kada je na odbitak unutar kaznenog prostora naleteo Rodri. Španac je poslao loptu nisko po sredini gola i doneo prednost svom timu.

Odmah na startu drugog dela igre zasijao je punim sjajem Erling Haland. U razmaku od 13 minuta, Norvežanin je u dva navrata iskoristio asistencije Džeka Griliša i tako stigao do brojke od 20 postignutih golova u takmičenju. Haland je postao igrač koji je za najkraće vreme (14 mečeva) uspeo da postigne toliki broj pogodaka u najkvalitetnijem takmičenju u Engleskoj.

Počasni gol za Lids delo je Paskala Strujika. Holanđanin je bio najviši u skoku posle udarca iz ugla, koji je na odličan način izveo Sem Grinvud. 

Siti sada zauzima drugu poziciju sa 35 osvojenih bodova, dok se Lids nalazi na 15. mestu sa 15 bodova u ‘džepu’.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter