5
Košarka

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ O KAMPACU I SPORU SA EVROLIGOM: „Teško ide da Crvena zvezda kao državni bankomat duguje toliko para!“ (FOTO)

Objavljeno: 26.12.22 u 18:46

Direktno, kao i uvek.

Košarkaški klub Crvena zvezda i kompanija Meridianbet potpisali su najveći naslovni sponzorski ugovor u istoriji srpske košarke. Radi se o višegodišnjem ugovoru. Iz crveno-belog tabora istakli su da se radi o istorijskom danu za Zvezdu.

Nakon zvaničnog dela konferencije, novinari su počeli sa svojim pitanjima. Naravno, sve je zanimala situacija sa Fakundom Kampacom i njegovim debijem u Evroligi.

Što se tiče Kampaca, Crvena zvezda je uradila sve što je do nje. Crvena zvezda je dobila LOC, videli ste da je Kampaco igrao u ABA ligi, sa Evroligom postoji nesporazumi, što se tiče Adamsa i svih drugih, mi smo naše obaveze izmirili, da li neke 100 odsto, da li kroz sporazume. Ali teško ide da Crvena zvezda kao državni bankomat duguje toliko para. Samo malo moramo da uvedemo logike u medijski prostor, videćemo ovih dana da li će biti otklonjeni nesporazumi sa EL, pošto ste u vašem pitanju pitali ko to koči, ne isključujem da na tu temu imamo i novu konferenciju za štampu. – rekao je Nebojša Čović.

FOTO: STARSPORT

Zatim je spomenuo cifre koje se pominju u vezi Kampacove plate.

Bila je polemika oko para, je li tako? Ogromne pare, trošenje državnih para. Vi znate da je budžetska inspekcija bila skoro tri meseca i da je pregledala period od 2011. godine pa na ovamo, da u tom zapisniku nijednu primedbu nismo imali, mi smo taj zapisnik objavili. Nešto nisam video da su to objavili drugi klubovi, ali ono što me čudi, nisam video ni da vi, vi u medijima, imate želju da to istražujete i pitate zašto to nisu drugi objavili ili su to zabranjene teme kada objavljuju drugi klubovi. Prema tome, toliko o tom budžetu, a cifre koje su pominjane oko Kampaca su dosta manje su od nekih drugih igrača u drugim klubovima, a tek mnogo manji od cifara za trenere u nekim drugim klubovima. Značajno manje. Kad sam već na toj temi, nije dobro da se puštaju neistine u medijima, kako bih preveo narodno, nije dobro da mediji lažu narod. Juče su u medijima pustili da ih čekamo u medijima. – dodao je predsednik crveno-belih.

FOTO: STARSPORT

Zatim se osvrnuo i na jučerašnje spekulacije da će Baskonija tužiti Zvezdu zbog Luke Vildoze i dugovanja od dva miliona evra.

Da vam kažem, Zvezda nema obavezu nikakvu prema Baskoniji. Jedina obaveza jeste između Baskonije i Vildoze, sa nama nema nemaju ništa, nemamo odnos na tu temu sa Baskonijom, u ovom vremenu vrlo brzo može da se dođe do istine. Bilo je na engleksom, to može da se prevede, mi imamo problem da neki naši predstavnici ne razumeju ni engleski, a kamoli Srbiji. Mi svi pričamo o vladavini prava, vladavini zakona, da ovakve gnusne laži objavite na zapadu, ne znam koliko bi platili. Mi smo jedini klub koji je prezentirao sve prihode i sve rashode od 2011. godine. Sad to što nekome smeta, što izbacuju razne Instagrame i društvene praćkice, to je njihov problem. Ali za to moram da kažem da se radi o budalama, kada bi budala znala da je budala, onda ne bi bila budala. Neke stvari su prevazišle svaku meru i nema nijedan jedini razlog da se oko toga lažemo, ono što me zaprepašćuje je neprekidna destrukcija u svim sferama života. Meni je nenormalno i bolesno da se neko raduje tuđem neuspehu nego sopstvenom uspehu. To je bolest. Tako da vas molim, ne obmanjujte javnost. – zaključio je Čović.

FOTO: STARSPORT

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

2
2

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter