15
AdmiralBet ABA Liga

(190909) -- SHENZHEN, Sept. 9, 2019 (Xinhua) -- Aleksandar Petrovic, head coach of Brazil, reacts during the group K match between the United States and Brazil at the FIBA World Cup 2019 in Shenzhen, south China's Guangdong province, on Sept. 9, 2019. (Xinhua/Xu Chang)

ACA PETROVIĆ PONOVO UDARIO PO ZVEZDI I PARTIZANU: ‘Kampaco prima 1.8 miliona evra neto – TO NIJE ISTA LIGA!’

Objavljeno: 26.12.22 u 09:57

Konstantno priča o večitim rivalima.

Selektor reprezentacija Hrvatske i prvi čovek tamošnjeg saveza, Aleksandar Petrović ponovo je otvoreno kritikovao ABA ligu i tvrdio da učestvovanje u istoj nema smisla.

‘Po meni nije normalno da istu ligu igramo s ekipama koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca. Naši su problemi samo naši, od toga ne treba bežati i činjenica je da bi nam klubovi morali kompetitivniji, ali kad pogledaš Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobeda u ABA ligi nego što je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu se te stvari meriti.

Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1.800.000 evra neto, to jednostavno nije nešto s čime bilo ko kod nas može da se nosi.’ – rekao je Petrović u razgovoru za Sportske novosti.

Prosto je neverovatno kako hrvatski savez kao alibi za loše poslovanje i užasno niska ulaganja traži u činjenici da Zvezda i Partizan godinama u nazad se trude da pojačaju svoju ekipu.

18
11

15 Komentara

  1. Ja znam da se Partizan fuzionisao sa Igokeom 2015-e godine. Pa ko ne veruje neka udje na google i ukuca Partizan i Igokea jedan klub.Tu pise predlog da se spoje i urade kao sto je Zvezda sa FMP-om i da su na kraju na to pristali.

    8
    20
    Odgovori
    • Fuzija sa Igokeom je bila krajem 2007 godine, a posledica je toga sto je i nova ZUTA vlast radila na gasenju KK Partizan sprecavanjem sponzora, poput SNS… Ovom fuzijom KKP je dobio sponzora na nivou od 1,5-2 miliona evra, u naredne 2 godine…Porediti ovo sa FMP je glupost i cinjenica vise da si nepismen za ovo podrucje.

      3
      2
      Odgovori
  2. ..’rvatski savez se jos uvek nije dosetio UPPERA, inace bi cIBONA jos jednom bila prvak eVROPE, za razliku od mutant kk (plaqiyat ex uqasenoq i naturalizoVAnoq, tj. zaostaloq kraka turcizma na Balkanu..) koji ni „OPROST“ od 17 milki evrica DUGA nije znao da iskoristi u protekloj deceniji „POSTOJANJA“, ako se izuzme gomilanje pp-aparata..?! .!. XXAAXXAA .!.

    7
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter