0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

PARTIZAN SLAVIO U PREPUNOJ DVORANI U LAKTAŠIMA: Crno-beli odbili sve napade Igokee za bitan trijumf! (FOTO)

Objavljeno: 25.12.22 u 20:26

Zaslužena pobeda srpskog tima!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Igokee na gostovanju u Laktašima, rezultatom 85:96 u okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige. Crno-beli su sjajno počeli utakmicu, u napadu su odigrali izuzetno dobro u prvih 20 minuta, ali onda je usledio pad u igri. Domaći su uspeli da priprete, ali su izabranici Željka Obradovića, na kraju, prelomili meč u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio li su Naneli i Panter sa po 18 poena. Dvocifreni su još bili Lesor sa 13, Trifunović sa 12, kao i Ledej koji je postigao 10 koševa. Na drugoj strani, najbolji je bio Kraford sa 26 poena, dok je odličnu igru prikazao Đorđević koji je postigao 22 koševa.

FOTO: ABA liga

Prva deonica započela je izuzetno dobro napadački na obe strane, što je rezultiralo velikim brojem poena, kako kod jedne, tako i kod druge ekipe.

Kod domaćina posebno raspoloženo utakmicu je otvorio Kroford, dok je na drugoj strani odlično počeo Egzum. Izabranici Želimira Obradovića su pri kraju prve deonice pritegli odbranu i nastavili sa odličnim napadom, što je rezultiralo dvocifrenom prednošću, nakon prvih deset minuta igre – 22:32.

FOTO: ABA liga

Kao i prva deonica, tako i druga na samom startu protekla je dosta ravnopravno. ‘Crno-beli’ su održavali svoju dvocifrenu prednost, Igokea imala nekoliko dosta solidnih pokušaja da smanji razliku, ali im nije preterano polazilo za rukom. Do kraja prvog poluvremena viđena je ravnopravna borba, a Partizan je na odmor otišao sa 10 poena prednosti – 47:57. Najbolji u redovima Igokee bio je Kroford sa 15, dok je Đorđević dodao 14 poena. Kod Partizana se istakao Panter sa 13 poena.

FOTO: ABA liga

U trećoj deonici prisustvovali smo velikom povratku ekipe Igokee, koja je uspela da priđe Partizanu na samo tri boda zaostatka. Uspevali su ‘crno-beli’ da održe prednost, ali je bilo izuzetno neizvesno. Kao i u prvom poluvremenu, izuzetno raspoloženi bili su Kroford pre svih, ali i Đorđević. Nakon 30 minuta igre, Partizan je imao prednost – 73:79.

Četvrtu deonicu, za crno-bele otvorio je Madar trojkom, nakon koje je bilo 70:79. Potom je Ledej bio precizan za 2, ali je onda Rej pogodio trojku sa gotovo pola terena. Partizan je uspeo da se stabilizuje, tražio je pametnija rešenja i povratio dvocifrenu prednost, kada je bilo 76:86. Potom smo videli nekoliko nerealizovanih napada, nakon čega je Igokea napravila seriju od 4:0, nakon ofanizvnog skoka Đorđevića.

Prišla je Igokea i na +3, a onda je Lesor nakon ofanzivnog skoka povećao prednost na 83:88 na oko 2 minuta do kraja meča. Utakmicu je rešio Džejms Naneli, nakon fantastične finte i pogođene trojke.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter