0
Košarka

Nikola Jokic Serbia - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NIKOLA JOKIĆ JE PRVI FAVORIT ZA NOVO MVP PRIZNANJE: Ugledni portal objavio procente, Somborac ubedljivo vodi!

Objavljeno: 24.12.22 u 22:20

Iako je još uvek rano, lepo je ovo videti.

Najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić, u ovom momentu je prvi favorit za nagradu najkorisnijeg igrača NBA lige. Srpski reprezentativac predvodi Denver do prvog mesta u Zapadnoj konferenciji, koje Nagetsi dele sa ekipom Memfisa, a uz sve to, Somborac ponovo pruža maestralne partije.

Naime, poznati portal koji se bavi statistikom Basketball Reference, iz dana u dan ažurira favorite za osvajanje priznanja za najkorisnijeg igrača NBA lige, a ovog 24. decembra, Nikola Jokić je ubedljivo prvi. Srpski košarkaš ima 41.8% šanse da mu pripadne ova nagrada, dok je drugi ponovo Džoel Embid sa 14.4%.

Zatim sledi Luka Dončić, kome ovaj portal daje 13.2% šansi, dok je na 4. poziciji Janis Adetokumbo sa 10.4% šansi za MVP priznanje.

Pored toga što je Nikola Jokić maestralan, čitav Denver takođe zaslužuje sve pohvale, jer se nalaze na vodećoj poziciji Zapadne konferencije koju dele sa Memfisom.

Nikola ove godine prosečno provodi 33 minuta na parketu, a za to vreme beleži gotovo 25 poena i 11 skokova u proseku. Pored toga, Jokić ima čak 9.3 asistencije po utakmici, što ga dovodi blizu tripl-dabl proseka.

Radi poređenja, prve godine kada je Jokić proglašen za MVP-ja lige, u sezoni 2020/21, on je za oko 34.6 minuta postizao 26.4 poena, 10.8 skokova i 8.3 asistencije. Zatim je protekle godine, kada je isto bio najkorisniji igrač lige beležio 27.1 poen, 13.8 skokova i 7.9 asistencija za oko 33.5 minuta u proseku.

Sve u svemu, za pojedine zaključke je još uvek rano, ali u ovom momentu, apsolutno je realno da Nikola Jokić bude trostruki uzastopni MVP NBA lige.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter