0
Evroliga

Aleksa Avramovic (C) during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and FMP Zeleznik at Stark Arena on December 19, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

AVRAMOVIĆ SE KONAČNO VRATIO: „Ma kakva trema, nisam to osetio od juniora!“

Objavljeno: 24.12.22 u 09:16

Raspoložen je bio!

Košarkaši Partizana savladali su u četvrtak ekipu Fenerbahčea u Istanbulu rezultatom 73:72. Jedan od junaka pobede jeste i Aleksa Avramović.

Momak koji je prvi put ove sezone zaigrao i to baš protiv Fenerbahčea u Evroligi odigrao je veoma dobro. Na kraju bio je smiren i ubacio nekoliko važnih slobodnih bacanja.

Kaže da treme u tim momentima nije bilo.

Ma, kakva trema. Nema toga, nisam osetio tremu još od juniorskog uzrasta. – rekao je Avramović.

ISTANBUL, TURKEY – DECEMBER 22: Partizan Mozzart Bet Belgrade Aleksa Avramovic celebrate each other the 2022-23 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 15 game between Fenerbahce Beko Istanbul and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Ulker Sports and Event Hall on December 22, 2022 in Istanbul, Turkey. (Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images)foto: STARSPORT

Dugo se čekao njegov povratak. Nije moglo bolje, slavlje je bilo primetno nakon kraja utakmice.

Naravno da mi je drago, zbog pobede, saigrača, dobio sam brojne poruke, hvala navijačima od srca. Možda se malo stvorio i „overhajp“ u svlačionici. Meni je najtbinije da smo pobedili i to u vrlo bitnom momentu. Bili smo u nokdaunu, ali smo pokazali da se ne predajemo i da nastavljamo da se borimo bez obzira na protivnika, to je odlika ove ekipe, verujemo jedni drugima i uvek se borimo. To se neće promeniti bez obzira na ime protivnika. – ističe prvotimac Partizana.

Za njega je ključna bila odlična postavka utakmice od strane stručnog štaba.

Sve je ovo košarka, ali za mene je strategija stručnog štaba bila perfektna za ovaj meč, kao i naša egzekucija. Od prvog do 40 minuta smo pratili plan, borili se. Uz to stegli smo odbranu i pokazali kako. Naravno, uvek ima grešaka, ne ide baš svaki put kako zamisliš, ali ako ne prestaješ da veruješ i nastavljaš da se boriš, onda dođe rezultat. Utakmica protiv Fenerbahčea je idealan primer kako ne treba da se predaješ i uvek veruješ, saigraču i stručnom štabu. – smatra Aleksa.

ISTANBUL, TURKEY – DECEMBER 22: Partizan Mozzart Bet Belgrade Aleksa Avramovic and Alen Smailagic celebrate each other the 2022-23 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 15 game between Fenerbahce Beko Istanbul and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Ulker Sports and Event Hall on December 22, 2022 in Istanbul, Turkey. (Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images)foto: STARSPORT

Dugo je trajao proces oporavka, za sve to vreme Aleksa je bio kraj klupe i nije mogao da pomogne saigračima.

Nije nikako lako kada gledate sa strane. Ekipa se bori, a vi ne možete da pomognete. Verovao sam u ekipu, u bitnom momentu je stigla pobeda protiv Fenerbahčea, odmah se prebacujemo na Igokeu i Laktaše, potrebno je da uspostavimo kontinuitet na svim poljima. – smatra Čačanin.

Evroliga je, čini se, nikad zanimljivija. Razlike su veoma male i svi svakoga pobeđuju.

Baš smo gledali tabelu, neverovatno koliko je čitava liga izjednačena. Stvarno, svako svakoga može da pobedi, zanimljivo je svima. I navijačima da prate, naravno i nama da igramo. Očekujemo da se borimo do samog kraja. – nada se Aleksa.

Za kraj, u narednom kolu dolazi Bajern, biće crno-beli favoriti na toj utakmici.

Aleksa Avramovic
KK Partizan Media Day at Stark Arena on October 03, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Vrlo bitna utakmica, jer znaju i oni koliko sada želimo da nastavimo seriju pobeda. Moramo da ostanemo na zemlji, kocentrisani i borbeni. Navijači su takođe tu da nam pomognu, a mi damo sve od sebe. – zaključio je Avramović.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter