0
Fudbal

Dusan Tadic Granit Xhaka during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Serbia and Switzerland foto: Pedja Milosavljevic

ŠVAJCARCI NEGODUJU ZBOG IGRANJA U SRBIJI: „Za Džaku i Šaćirija to nije poklon!“

Objavljeno: 23.12.22 u 09:58

Mesto odigravanja je potvrđeno.

Fudbalska reprezentacija Belorusije, dočekaće selekciju Švajcarske u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a utakmica će se igrati u Novom Sadu, odlučila je FIFA. Susret je zakazan za 25. mart od 18 časova, na stadionu Karađorđe, a sve to, uz negodovanje, ipsratio je švajcarski javni servis RTS.

Za Švajcarsku, a posebno za Granita Džaku i Džerdana Šaćirija, lokacija nije baš poklon, s ozbirom na tenzije između Kosova i Srbije i događaje koji su se desili na utakmici sa Srbijom na poslednjim svetskim prvenstvima – preneo je švajcarski javni servis RTS.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Duele na Mundijalima u Rusiji i Kataru prvenstveno su obeležili incidenti i provokacije od strane Granita Džake i Đerdana Šaćirija, momaka albanskog porekla. Šaćiri je čak rođen u Srbiji u mestu Gnjilane na Kosovu i Metojiji.

Pored selekcija Švajcarske i Belorusije, u toj grupi, takmiče se Rumunija, Izrael, Andora i tzv. Kosovo.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter