0
Lifestyle

FOTO: Hisense

HISENSE ZA POTPUNI DOŽIVLJAJ: FIFA dobija drugu dimenziju! (FOTO)

Objavljeno: 23.12.22 u 13:08

FIFA igre nekoliko puta predvidele pobednika Svetskog prvenstva

Ko igra FIFA igre – zna! A onaj ko želi da igra najbolje što je moguće upravo će saznati i kako!

Ako ste fan sportskih simulacija verujemo da je FIFA neizostavan naslov na meniju svakog slobodnog trenutka koji provodite uz džojstik (ili tastaturu).

Ove godine FIFA 23 ima dva razloga za slavlje – prvi je to što je izdavač svojim FIFA World Cup 2022 Qatar besplatnim DLC dodatkom još jednom uspešno predvideo pobednika Mundijala. Pre samog Svetskog Prvenstva u Kataru FIFA 23 predvidela je da će Argentina pobediti. Izdavač je 2018. tačno predvideo i to da će Francuska pobediti na turniru, dok je 2014. objavio da će pobediti Nemačka. Takođe je tačno predviđeno i 2010. godine da će Španija prvi put u svojoj istoriji osvojiti Svetsko prvenstvo.

Drugi razlog je svakako činjenica da je ovo poslednje FIFA EA Sports izdanje. Naime, nakon više decenija saradnje, EA Sports izdavač i FIFA organizacija razdvajaju puteve i idu svako na svoju stranu, što znači da ćemo sledeće ili za dve godine imati makar još dve fudbalske simulacije koje ćemo igrati. FIFA 23 je dobila veoma dobre ocene, a vrlo lako je predriblala i posrnulog konkurenta iz Konami produkcije, koji još uvek muku muči sa gejmplej greškama i nedovoljno uigranim drugim detaljima.

S druge strane, da biste se kvalitetno igrali, a pretpostavljamo da FIFA igre uglavnom igrate na konzolama, jer po njima su one i krojene, morate da imate i kvalitetan TV. Kvalitetan TV je prilično široka tema, a ako tražite novi TV upravo sa gejmingom na umu, onda bi trebalo da vodite računa o ovome:

– da podržava brzo osvežavanje slike
– da ima što veću rezoluciju i dijagonalu ekrana
– da ima brz odziv tj. minimalno kašnjenje panela i
– da ima odličan zvuk.

FOTO: Hisense

Kao Hero model Svetskog prvenstva u Kataru, Hisense 65U7HQ televizor ima sve ove karakteristike, ali ih imaju i Hisense televizori serija U8, U9, kao i Hisense Laser TV. Model koji smo prvi pomenuli ima 4K rezoluciju i dijagonalu ekrana od 65 inča, što je više od dovoljnih karakteristika da uskočite na teren igara pravo iz vaše sobe.

Najveća tajna uspeha Hisense televizora u domenu igara je, zapravo, novi Režim za igranje (Game Mode Pro) sa automatskim podešavanjem niskog odziva (ALLM) i neprestanim vertikalnim osvežavanjem pod HDMI 2.1 protokolom. Osim što smanjuju kašnjenje, ove funkcije utiču i na smanjenje seckanja na ekranu i disbalans slike, pomažući vam da ostanete u prednosti i pobeđujete. U sportskim simulacijama svaki pas, svako dodavanje ili šut su bitni, a što brža izvedba biće i bolji rezultat!

Hisense na svojim odabranim televizorima podržava osvežavanje slike do 120 Hz, kašnjenje manje od 20 milisekundi, dok funkcionalnosti kakve su Dolby Vision HDR10+ i zatamnjivanje u punom opsegu omogućavaju jasniju, kvalitetniju i izražajniju sliku u svim trenucima igranja. Za momente kad je soba previše osvetljenja na nekim modelima je dostupan anti-glare dodatak, koji smanjuje neprijatne odsjaje sunčeve svetlosti i drugih izvora odsjaja na ekranu.

Recimo, Hisense 75U9GQ model, podržava i AI optimizaciju slike, tehnologiju opremljenu pametnim prepoznavanjem trenutne scene na ekranu u realnom vremenu. Zahvaljujući ovome TV u trenutku može da uhvati ulazni signal svakog frejma, a onda da automatski prepozna i optimizuje podešavanja kvaliteta slike prema specifičnim zahtevima scene na ekranu. Ovo je moguće zahvaljujući pametnom Hi-Engine procesoru, a svi Hisense televizori dolaze sa VIDAA pametnim operativnim sistemom u verziji 6.0 ili novijoj.

Naravno da igranje ništa ne vredi, ako vas zvuk ne uvuče u igru! Huk stadiona, navijačka energija i euforija biće i doslovno svuda oko vas zahvaljujući različitim zvučnim efektima koje Hisense televizori nude – od Dolby Atmos i DTS Virtual:X tehnologija sve do višekanalnog surround zvuka. Ilustracije radi, u uobičajenim okolnostima, zvučnici televizora emituju zvuk na donjoj ili prednjoj strani. Kada televizor ima Dolby Atmos podršku, između ostalog, to čini da TV simulira efekte zvuka koji dolaze spreda i sa donje strane, ali i odozgo i iz pravca plafona, kreirajući atmosferu kao da ste na stadionu sa svih strana.

Sve Hisense televizore možete da pogledate i kupite u Hisense Gorenje Studijima širom Srbije i kod prodavaca tehnike u svakom većem gradu u zemlji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter