1
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA JOŠ NIJE NAPRAVILA KONKRETNU ODLUKU: Proširenje još nije jasno definisano!(VIDEO)

Objavljeno: 23.12.22 u 14:49

Maršal Glikman pokrenuo debatu.

Izvršni direktor Evrolige – Maršal Glikman, diplomatski govorio, tako da je rekao mnogo a u suštini ništa…

“Mislim da je neizbežno da povećamo broj timova. Ali u kalendaru nema više praznih mesta. Danas imamo izvanredan format, ali da bismo se proširili, morali bismo da uvedemo konferencije. U tom scenariju, timovi bi protiv rivala iz iste konferencije igrali dve utakmice, kod kuće i u gostima, a jednu protiv rivala iz druge konferencije. Mislim da idemo u tom pravcu” rekao je u podkastu Krosover.

Samim tim što nije ulazio u detalje, ostavio je prostor košarkaškim stručnjacima i mnogim portalima da započnu raspravu. Italijanski Sportando podsetio je na zahtev nepostojećeg kluba iz Dubaija koji je tražio višegodišnju licencu uz opravdanje da će se klub lako formirati u Emiratima ako pregovori oko licence budu uspešni.

Evroliga svakako mora rešiti slučaj 18 učesnika. Višegodišnju „pozivnicu“ za nastupanje ima 12 klubova, a ako računamo CSKA iz Moskve onda 13, koji je trenutno suspendovan zbog rata na teritoriji Ukrajine. Na kraju sezone licenca ističe Albi iz Berlina koji će je najverovatnije opet dobiti.

Sportando dodaje da Evroliga kako bi zadržala 34 kola u regularnom delu sezone mora se proširiti na 24 tima i dve konferencije. Samo tako bi otvorili nova mesta za predstavnike iz ciljanih delova sveta. Ovi uslovi daju veliku šansu i klubovima iz Srbije, Crvenoj Zvezdi i Partizanu, naravno pod uslovom da budu dominantni u reglionalnoj ligi.

Hipotetički gledano primer novog izgleda Evrolige bi mogao izgledati ovako.

Zapad: Real, Bajern, Barselona, Baskonija, Asvel, Olimpija Milano, Alba Berlin, Pariz, London Lajonsi, Virtus, Monako, Huventud.

Istok: Crvena zvezda, Partizan, Zenit, Fenerbahče, Olimpijakos, Efes, Makabi, Panatinaikos, Dubai, Žalgiris, CSKA, Ankara.

Realnost je da Evroliga još nije povukla ni jedan konretan potez u vezi ovoga niti donela bilo kakvu odluku.

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter