0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN SRUŠIO FENERBAHČE: Aleksa Avramović ključnim bacanjem doneo pobedu protiv lidera Evrolige!

Objavljeno: 22.12.22 u 20:50

Kakva utakmica!

Košarkaši Partizana savladali su Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 72:73 u 15. kolu Evrolige.

Vrlo tvrdo je počelo. Posebno dobru odbranu igrala je domaća ekipa – Partizan je za četiri minuta ubacio samo dva poena.

Nakon pet minuta rezultat je bio 8:4 za Fenerbahče.

Posle prve četvrtine bilo je zaista malo poena, s obzirom da je ovo okršaj dve veoma efikasne ekipe – 19:16 za tursku ekipu.

Druga deonica krenula je trojkom Jama Madara kojom su crno-beli došli do izjednačenja.  Partizan je nakon minut i po igre i poveo posle sigurnih slobodnih bacanja Kevina Pantera – 21:19. Prednost je nastavila da raste nakon što je i Lesor bio precizan sa bacanja – 23:19.

Međutim, Skoti Vilbekin je prekinuo seriju crno-belih i postigao veoma tešku trojku. Još jednu tešku trojku sa skoro centra pogodio je naturalizovani Amerikanac i vratio svojoj ekipi prednost – 27:24.

Stvari su se malo zakuvale, pre svega na tribinama, nakon nekoliko sudijskih odluka koje se nisu svidele domaćoj publici. Crno-beli su to iskoristili i korak po korak došli do nove prednosti – 29:27.

Dešon Pjer je trojkom vratio Fenerbahče u prednost za kratko, ali u tim trenucima Kevin Panter je imao rešenje za svaku odbranu domaćih.

FOTO: STARSPORT

Ipak, mini serijom uspeli su domaći košarkaši da se odvoje na četiri poena prednosti – 37:33. Taj rezultat ostao je i na poluvremenu.

Bolje je otvorio Fenerbahče drugo poluvreme i nakon tri minuta otišli su na osam poena prednosti (45:37), a Željko Obradović bio je prinuđen da odmah zatraži tajmaut. Nisu uspeli da poentiraju igrači Partizana ni nakon minuta odmora.

Otišli su prvi put na dvocifrenu prednost domaći nakon polaganja Pjera na pet i po minuta do kraja treće četvrtine.

Tokom treće deonice po prvi put ove sezone za Partizan zaigrao je Aleksa Avramović.

Uspevali su domaći da održavaju dvocifrenu prednost i tokom celog trećeg perioda igre. Ipak, uspeli su crno-beli da se približe na -6 nakon tri četvrtine – 57:51.

Nakon malo više od tri minuta igre u četvrtoj deonici crno-beli su prišli na samo dva poena zaostatka – 59:57.

Partizan je poveo na šest minuta do kraja nakon trojke Papapetrua – 60:59, međutim odmah je uzvratio polaganjem Kalates. 

Na nešto više od dva minuta pre kraja rezultat je bio 70:66 za turski tim.

Potom se pojavio Zek LeDej i svojom mini-serijom 4:0 vratio svoj tim u egal na samo minut i 23 sekunda pre kraja utakmice.

Aleksa Avramović je sa linije slobodnih bacanja na tri i po sekunde pre kraja doneo prednost crno-belima – 73:72. Na kraju to se ispostavilo i ključno te su izabranici Željka Obradovića došli do velike pobede!

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

11
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter