0
Fudbal

Foto: Printscreen/YouTube

SLAVNI FUDBALER SVE ŠOKIRAO: Oduševio se pozivom Franje Tuđmana, pa slavio kada su Srbi proterivani iz Hrvatske!

Objavljeno: 21.12.22 u 16:07

Ovako nešto je moglo da se očekuje od njega

Kada se govori o najboljim napadačim Premijer lige teško je da možete da izostavite ime centarfora kakav je bio čuveni Mark Viduka.

Australijski fudbaler nikada nije krio svoje hrvatske korene, a veoma često je preterivao u tome, gde je to ponekad prelazi i u ustaštvo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U jednom intervjuu se prisetio momenata kada je igrao za Kroaciju Melburn gde je sa svojih 18 godina bio prilično dominantan, a onda je dobio poziv da se susretne sa prvim predsednikom Hrvatske, Franjom Tuđmanom.

Pokojni predsednik Tuđman je išao u Australiju, a ja sam već dve godine zaredom imao velike uspehe dole. Dva puta sam bio najbolji igrač i najbolji strelac prvenstva, a imao sam 18 i 19 godina. Već sam imao neke ponude iz Dortmunda i trebalo je da idem tamo. Imali smo neke kontakte i trener Hicfeld i Majer predsednik kluba su imali sastanak sa mnom. Hteli su da ja dođem, ali ja sam hteo da sačekam kraj sezone u Australiji. Prvi put je Kroacija Melburn tada osvojila prvenstvo Australije – počeo je svoju priču Viduka.

Tuđman je bio figura obožavanja u njegovoj porodici, a posebno se bio obradovao kada su sprovedeni „Oluja“ i „Bljesak“ u kojima je iz svojih domova proterano na stotine hiljada Srba.

Meni je Franjo Tuđman bio pojam kad se on pojavio. Mi smo želeli slobodnu Hrvatsku, nezavisnu, neovisnu i demokratsku. Onda kad se on pojavio u to vreme, kad je bio „Bljesak“ ovde u Hrvatskoj, ja sam skoro umro kad sam dobio taj poziv. Moj otac je imao ogroman osmeh, zaista poseban dan – objasnio je Viduka.

I pored toga što je šokirao sve ovom izjavom on je nastavio istom maniru.

Kad si odrastao u porodici u kojoj je Hrvatska bila svetinja a ja kada sam odrastao to je bila druga država, mi smo bili srećni kada se to pokrenulo devedesetih. Kada smo videli hrvatsku zastavu na televiziji to je bilo nepojmljivo za nas, a kamoli da ima hrvatska reprezentacija. Pa mene su sa tri godine naučili da pevam „Zovi samo zovi“, ja bih po kući pevao tu pesmu. A ja sam subotom išao u hrvatsku školu i morao sam da naučim himnu.

1
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter