0
Fudbal

Fudbal Soccer World Cup 2014 qualifiers match Serbia v Macedonia Head coach Sinisa Mihajlovic Jagodina, 15.10.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SINIŠIN NEKADAŠNJI SAIGRAČ SE OPROSTIO OD NJEGA: „Igrao sam sa Maradonom i Mesijem, sjajni šuteri, ali niko kao Miha!“

Objavljeno: 21.12.22 u 14:54

Ceni Argentinac srpsku legendu.

Fudbalski svet ovih dana potresla je vest o smrti Siniše Mihajlovića koji nas je napustio u 54. godini nakon duge i teške borbe sa teškom bolešću.

O njegovoj preranoj smrti govorio je i Huan Sebastijan Veron, njegov nekadašnji saigrač.

Pratio sam šta se dešava sa Sinišom prethodnih godina, znao sam za njegovu bolest. Ponekad sam se raspitivao kod Stankovića i Mančinija, da vidim kako je. U poslednje vreme čuo sam se i sa Arijanom, njegovom suprugom… Bio sam u Kataru kad se sve dogodilo, vest nas je zatekla. Zaneti, Milito, Kordoba – niko nije mogao da veruje. – započeo je Argentinac.

Potom je približio medijima kako je on gledao na Sinišu. Hvalio njegov udarac, centaršut, karakter koji je imao…

Na Sinišu sam uvek gledao kao na snažnog čoveka, niko nije verovao da bi tako nešto moglo da se dogodi. A onda su stigle užasne vesti… Mnogo sam tužan, on je bio moj stariji brat. Ostajali smo zajedno posle treninga da vežbamo slobodne udarce. Takmičili smo se. Bio sam dobar, ali on je bio odličan. Igrao sam sa Maradonom i Mesijem, izvanrednim šuterima, međutim Siniša je bio bolji od njih. Apsolutno najbolji! Teško će se ikad više roditi igrač koji može da postigne 90 odsto golova iz slobodnih udaraca. Ili oni njegovi korneri… Sećanje na njega nikada neće biti tužno. Taj osmeh, ta hrabrost, uvek pozitivan u teškim situacijama – to je ono što ću pamtiti. Kada pričam o njemu trudiću se da se smejem. Pamtiću najlepše stvari. – biranim rečima kazao je Veron.

Ne krije da je Miha uvek bio uz njega.

Od Sampdorije do Lacija – uvek je bio uz mene. Znao je šta mi treba, pružio ruku i ja sam je zgrabio. Ponavljam, uvek ću pamtiti taj široki osmeh. Bio je veliki čovek, sa idealima i čvrstim karakterom. – istakao je nekadašnji fudbaler.

Nastavio je upravo o tom karakteru.

U Laciju smo svi bili takvi, čvrsti momci. Nije bilo lako upravljati takvim timom, jedini koji je to mogao bio je Sven Goran Erikson. U to vreme dobar trener bio je onaj koji može da kontroliše situaciju u svlačionici. Bilo je strašnih igrača, inteligentnih, svi su hteli da igraju, imali samopouzdanje. Bile su to divne godine. – priseća se Veron.

Za kraj, dobio je jedno aktuelno pitanje. Ko je po njemu bolji – Maradona ili Mesi?

Nepravedno je porediti ih. Maradona nam je u jednom momentu pokazao fudbal za kakav nismo znali da je moguće igrati. Svi Argentinci su želeli da budu Dijego, zbog njega smo odlazili u Italiju. Hvala bogu, sada imamo Mesija. I on nas je naterao da sanjamo velike snove. Ali bliskost naroda s Leom drukčija je od one s Maradonom. Ono što je isto jeste radost za Argentince. – zaključio je Veron.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter