0
Lifestyle

FOTO: Hisense

SVETSKO PRVENSTVO ZA ISTORIJU, KATAR OBORIO SVE REKORDE: Zlatni Mesi!

Objavljeno: 20.12.22 u 10:11

Svetsko prvenstvo za istoriju, Katar oborio sve rekorde

Osim po spektakularnom fudbalu FIFA World Cup Qatar ostaće upamćen po mnogo zanimljivih stvari, koje su ga učinile rekorderom svih svetskih prvenstava!

Mnogi od sportskih stručnjaka smatraju finale Svetskog prvenstva u Kataru jednim od najboljih i najzanimljivijih ikad, ali će svakako ostati rekorder po mnogo čemu zvanično.

Recimo, ovo je jedini FIFA World Cup odigran praktično usred zime, a ne na leto, ali je i prvo Svetsko prvenstvo organizovano na Bliskom istoku. Geografski posmatrano, Mundijal u Kataru je najkompaktniji ikad, jer je igran u najmanjoj državi do sada i na najmanjoj površini – razmak između najudaljenijih stadiona bio je svega 56 kilometara. Ovo je bilo i najkraće Prvenstvo u istoriji, trajalo je svega 28 dana sa pauzama, ali je za to vreme privuklo preko milion i po gledalaca iz preko 32 zemlje širom sveta.

Izgrađen je novi metro sistem, stotine novih hotela, novi aerodromi, potpuno nova putna infrastruktura i novi stadioni, od kojih će STADION 974 biti demontiran, jer je napravljen kao montažni objekat. Broj 974 označava broj recikliranih kontejnera upotrebljenih za njegovu izradu, a na ovom zdanju Srbija je igrala svoj poslednji meč na Prvenstvu protiv reprezentacije Švajcarske. Svaki stadion je imao nova tehnološka rešenja za povezivanje i mobilnu 5G mrežu bez kašnjenja, AR efekte tokom slikanja ili video snimanja, a ugrađena je i klimatizacija, koja je vrelu pustinjsku temperaturu spuštala na nivo prijatne, prolećne (oko 20 stepeni).

FIFA World Cup Qatar ostaće upamćen i kao najskuplje Svetsko prvenstvo ikad, za čiju je organizaciju potrošeno preko 300 milijardi dolara! Poređenja radi, organizacija Svetskog prvenstva u Rusiji koštala je manje od 15 milijardi dolara.

Verovatno niste stigli da izbrojite, ali tokom Mundijala postignuta su 172 gola na 64 utakmice, što je najviše pogodaka u istoriji svetskih prvenstava. Dosadašnji rekord su držala prvenstva u Francuskoj 1998. i u Brazilu 2014. godine kada je postignut 171 pogodak, a na trećem mestu bilo je prvenstvo u Rusiji 2018. sa 169 golova.

FOTO: Hisense

Golovi su se postizali velikom brzinom, i mada zvanična statistika prosečne brzine lopte ili najbržeg gola još neko vreme neće biti objavljene, sasvim je jasno zašto je Hisense izabran kao FIFA World Cup Qatar zvanični partner! Hero model Svetskog prvenstva iz serije U7, Hisense  U7HQ, dostupan u dijagonalama od 55 i 65 inča, donosi i potpuno novi Sports mode, koji omogućava kvalitetnije gledanje sportskih sadržaja. Posebno podešena slika omogućava fluidan i manje iscepkan prikaz akcije, a osvežavanje slike do 120 Hz nudi prikazivanje svakog detalja sa terena, pojačanih AI algoritmima koji smanjuju šum, peglaju pokret i svaki frejm čine jasnijim i lepšim.

Naravno, Sportski režim nije rezervisan samo za Hisense U7 seriju, imaju je i Hisense U8, Hisense U9, kao i druge serije ove kompanije, a ovakve karakteristike ima i nikad povoljniji Hisense Laser TV!

Zaista je uživanje pratiti sportske prenose na televizorima poput ovih, a možete da zamislite koliko je veličanstven doživljaj na njemu videti Mesija na tronu, posebno sada kad je uzeo sve što mu je falilo na listi trofeja! Zapravo, ne morate da zamišljate, jer su svi ovi uređaji već dostupni u Srbiji, a kompletnu ponudu pogledajte na Hisense Srbija sajtu.

FIFA je već objavila najbolje golove i top momente ne samo finala, nego i svih odigranih utakmica do sada, pa ih možete pregledati na nekom od pomenutih Hisense televizora, putem pametne VIDAA platforme, koja uključuje popularne aplikacije i web pregledač.

Na kraju, ostalo je da kažemo da je Mesi najbolji igrač turnira odnosno Zlatna lopta laureat, Mbape je dobitnik Zlatne kopačke, a Najbolji mladi igrač je Enco Fernandez, Mesijev saigrač. Po izboru FIFA organizacije četiri ekipe koje su se izdvojile su svakako među one četiri koje su bile u završnici takmičenja – Japan, Maroko, Hrvatska i Argentina.

Za Francuze i navijače Kilijana Mbapea ostaje nada, koju svetski fudbalski stručnjaci glasno podržavaju, da će ovaj igrač uskoro biti u prilici da sruši čak i trenutno najvećeg Mesija. Imamo taman toliko vremena da se opremimo novim televizorom i na pravi način spremimo za još veće fudbalske spektakle.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter