1
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA SE OPROSTILA OD MIHE: Na Marakani održana komemoracija povodom smrti Siniše Mihajlovića – Dragan Džajić govorio kroz suze! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.22 u 11:58

Emotivno na stadionu Rajko Mitić.

Danas od 11 časova na Marakani održana je komemoracija povodom smrti Siniše Mihajlovića, legende Crvene zvezde, ali i srpskog i svetskog fudbala.

Govorili su Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović, Dragan Džajić, Ljupko Petrović i Dragiša Binić.

Pre svega, komemoracija počela je minut ćutanja. Nakon toga prisutnima se obrazi Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih.

Jedan od najtežih dana. Opraštamo se od druga, prijatelja, brata… Siniše Mihajlovića. Dragi Siniša, još na početku svoje karijere učinio si svoju Zvezdu najvećom u Evropi i svetu, a sebe upisao u besmrtnu listu legendi svog voljenog kluba. Pamtićemo te kao veselog dečaka koji je izrastao u jednog dobrog čoveka, velikog srca. Sto puta smo se uverili, najvećeg srca. Otišao si prerano, ali si toliko učinio za života da će generacije posle tebe biti ponosni što su tvoji. Ponosni smo što smo ti imali za prijatelja i što si bio deo Crvene zvezde. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem jedno veliko „hvala. – rekao je Terzić.

FOTO: STARSPORT

Nakon njega, drhtavim glasom, obratio se predsednik Zvezde, Svetozar Mijailović.

Teško se nalaze reči da bi se oprostili od Siniše. Sve su nedovoljne, blede, da bi iskazale ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije, ne samo u našoj zemlji i Italiji, već širom Evrope i sveta su posvećene njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poseban čovek. Čovek koji je voleo, čovek koga su voleli. Izgubili smo velikog sportista, velikog čoveka. To je naš Siniša. Sve je postigao radom, divan otac, divan suprug. Prerano te je bolest otrgla od nas. – jedva je izgovorio Mijailović.

FOTO: STARSPORT

Potom se obratio i Dragan Džajić koji je kroz suze pričao o Siniši.

Kada sam pročitao vest da je Siniša bolestan, pomislio sam da to nije tačno, da sačekamo malo… Možda će vreme pokazati nešto drugo. Ohrabrila me je njegova izjava „ova bolest ne zna sa kim je ušla u koštac“… – zaustavio se Džajić i potom sa suzama u očima nastavio o Mihinoj karijeri.

FOTO: STARSPORT

Pristunima se obratio i trener koji je Crvenoj zvezdi doneo najveće uspehe, Ljupko Petrović.

A, šta da kažem… Siniša Mihajlović je… Svi prethodnici su rekli šta bih ja trebalo ponoviti. Bio je hrabar, uvažen i uvek je želeo pobediti. Imao sam zadovoljstvo da ga treniram na njegovim počecima. Znao sam ga od Osijeka i znao sam ga kao talentovanog mladog igrača. On je iste godine doprineo da Vojvodina bude šampion i nas dvojicu vežu nekako samo uspesi. Dolaskom u Zvezdu je postao svetski šampion. Znaćemo poštovati Sinišu Mihajlovića. Kažu se, kada ga spominjemo, da je još uvek živ. Hvala ti i slava ti. – zaključio je Petrović.

FOTO: STARSPORT

Za kraj, pričao je Dragiša Binić, Sinišin saigrač iz dana kada su nosili crveno-beli dres.

Dragi prijatelji, izgubili smo najmlađeg i najboljeg među nama. On je to pokazao kroz karijeru. Izgubili smo druga, brata i prijatelja, ja i više, svog cimera i čoveka koji nije znao za poraz. Čoveka koji je uvek voleo da pobedi, Zvezda je dobila čoveka koji je činio sve da dođe do vrha. Dečak koji je dolazi iz malog grada dolazi u Vojvodinu i Zvezdu i nastavlja karijeru u kojoj je sve napravio što može da napravi. Znao je da poštuje starije, ali je držao do sebe. U neverici sam da smo izgubili jednog takvog čoveka. Za junakom se ne plače, neka mu je večna slava i hvala. – rekao je Binić.

FOTO: STARSPORT

Poslednjem oproštaju od Siniše Mihajlovića prisustvovali su i trener Partizana, Gordan Petrić, kao i čelnik Miloš Vazura.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

1
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter