0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@equipedefrance/@Argentina

VREME JE ZA ONO NAJBOLJE: Francuzi žele da spreče krunisanje Mesija!

Objavljeno: 18.12.22 u 09:55

Očekuje se spektakl!

Svetsko prvenstvo u Kataru ulazi u završnicu. Poslednja utakmica odigraće se večeras i to će biti ujedno veliko finale – Francuska protiv Argentine.

Sinoć je Hrvatska uspela da savlada Maroko, 2:1 i osvoji bronzanu medalju.

Francuzi, koji se muče sa prehladom i povredama, pokušati da spreče krunisanje Lea Mesija, kojem će ovo biti poslednji meč na Mundijalima u karijeri.

FRANCUSKA

Trikolori su prilično ubedljivo i sigurno stigli do finala Mundijala. U grupi su pobedili prve dve utakmice, protiv Australije (4:1) i Danske (2:1). Potom je usledio poraz rezervnog tima aktuelnog šampiona sveta od Tunisa (1:0), koji im nije mnogo poremetio planove.

U nokaut fazi su odmah krenuli jako. Redom su padali Poljska (3:1), Engleska (2:1) i u polufinalu Maroko – 2:0.

Sada žele da zapečate sudbinu Gaučosa i dođu do dvostruke uzastopne Boginje.

ARGENTINA

Gaučosi su turnir počeli šokantnim porazom od Saudijske Arabije (2:1). U tom meču su imali dva lica Mesi i drugom. Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji Argentine, dok su u drugom delu igre „nestali“ sa terena. Nakon toga pobedili su Meksiko i Poljsku sa po 2:0.

Prva stepenica u nokaut fazi bila je Australije koju su izbacili rezultatom 2:1. Nakon toga usledio je vatren okršaj sa Holanđanima koje su kući poslali nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U polufinalu odigrali su verovatno i najbolji meč na turniru i savladali Hrvatsku – 3:0.

Žive za ovaj trenutak, kada će njihova ekipa, zajedno sa Mesijem uzeti i podići Zlatnu boginju. Videćemo da li će uspeti.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter