0
Katar 2022

FOTO: Screenshot

SVET JE TADA UPOZNAO KILIJANA MBAPEA U PUNOM SJAJU: Ovako je izgledao prethodni susret Francuske i Argentine na Mundijalima! (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.22 u 12:26

Apsolutna ludnica.

Danas od 16 časova u finalu Svetskog prvenstva sastaće se Francuska i Argentina. Mnogi ovo vide kao okršaj saigrača iz PSŽ-a, Kilijana Mbapea i Lionela Mesija.

Trenutno i jedan i drugi dele prvo mesto liste najboljih strelaca sa po pet postignutih golova.

Pre samo četiri godine ove dve reprezentacije sastale su se u osmini finala. U jednom „ludom“ meču slavila je Francuska sa 4:3, a Trikolori su kasnije postali i šampioni sveta.

Već u 11. minutu Mbape je brzinom svetlosti projurio pored defanzive Gaučosa, a na nedozvoljen način u svom kaznenom prostoru oborio ga je Markus Roho.

Penal je realizovao Antoan Grizman.

U samom finišu prvog poluvremena, Argentina stiže do poravnanja prelepim golom Anhela di Marije i nakon 45. minuta rezultat je bio 1:1. Drugi deo igre počinje bajkovito za Mesija i družinu. Šutirao je Leo, lopta je zakačila Merkada i prevarila Ljorisa.

Međutim, sreća južnoameričke selekcije nije trajala dugo. Benžaman Pavar je u 57. minutu postigao jedan od najlepših golova u istoriji Mundijala. Potom se ukazao Mbape koji je u periodu od 64. do 68. minuta postigao dva gola i odveo Trikolore na ogromnih 4:2.

Gaučosi su uspeli da smanje u nadoknadi preko Kuna Aguera za konačnih – 4:3.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter