0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

MESI NAČEO, DI MARIJA SLOMIO FRANCUZE: Skalonijeva četa demonstrirala silu u prvih 45 minuta! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.22 u 16:54

Maestralna partija plavo-belih, na korak su od titule!

Kada je kazaljka otkucala prvi sekund 2022. godine svi fudbalski fanatici su u kalendaru zaokružili 18. decembar kao ‘dan D’ kada je u pitanju najbitnija sporedna stvar u životu. Čitava planeta zastaće na najmanje 90 minuta i oči svetske javnosti biće uprte direktno u ‘gladijatorsku arenu’ koju u ovom momentu predstavlja ‘Lusail‘ stadion u Kataru. Argentina ili Francuska, Mesi ili Mbape, Južna Amerika ili Evropa, pitanja su svih pitanja. Poljski arbitar, Simon Marčinjak, izveo je fudbalere dve reprezentacije na teren velelepne građevine nešto pre 16 časova. Zvuk za tribina se mogao čuti u svakom domu širom planete. Obe reprezentacije čekaju na treću titulu svetskog prvaka u svojoj istoriji, a samo će jedni slaviti posle katarske bitke.

Nakon 45 minuta borbe daleko bliži podizanju ‘boginje’ je besprekorni sastav iz Južne Amerike. Argentina prilikom odlaska na veliku pauzu vodi sa 2:0, ali nikako ne treba otpisati i dalje aktuelnog svetskog prvaka. 

 

Izabranici selektora Skalonija su bolje otvorili utakmicu. Početno odmeravanje snaga pripalo je selekciji iz Južne Amerike. Argentinci su jednostavno za 300 sekundi pokazali da žive za ovaj susret. Anhel Di Marije je probio po levom boku i poslao centaršut u kazneni prostor koji nije bio dovoljno precizan.

Samo minut kasnije sam ispred Ljorisa izašao je mladi Alvarez, ali pomoćni sudija je podigao zastavicu i tako signalizirao ofsajd.

Aleksis Mekalister je sledio saigrače, pa je Argentina nastavila u direktnom, ofanzivnom maniru. Oprobao je sreću udarcem iskosa, sa distance, ali lopta je završila pored gola. Nastavili su plavo-beli istim intezitetom, a veliki problem defanzivi Trikolora napravio je Rodrigo De Paul udarcem po zemlji u 8. minutu.

Kratak prekid dogodio se 60 sekundi kasnije kada je Hugo Ljoris ostao na zemlji posle nekolicine duela sa rivalima u petercu. Francuski čuvar mreže se pridigao i nastavio meč bez problema.

Argentinci su u potpunosti dominirali na sredini terena. De Paul je uradio veliki deo posla, proigrao kapitena, a Mesi je ostavio povratnu loptu Di Mariji. As Juventusa je šutirao daleko iznad gola slabijom nogom.

Bolju igru u uvodnim momentima meča naplatila je Argentina u 22. minutu susreta. Anhel Di Marija je napravio solo prodor sa levog boka, ušao je u šesnaesterac, a Dembele ga je srušio i skrivio penal. Marčinjak se nije dvoumio, a Lionel Mesi je preuzeo odgovornost.

Kapiten Argentine je na rutinski način savladao Ljorisa i izazvao erupciju oduševljenja na stadionu ‘Lusailu’. Bio je to Mesijev šesti gol na ovom šampionatu.

Nastavila je Argentina da muči protivnika. Francuzi zaista nisu izgledali kao onaj tim iz prethodnih utakmica. Već tada je bilo jasno da će Didije Dešan morati nešto da menja. Do 35. minuta meča Argentina je uspela da šutne u sedam navrata, dok aktuelni šampion to nije uspeo da izvede.

Francuska je na kolenima! Akcija ‘sve na prvu’ i neverovatni Di Marija. Mesi je brilijatnim potezom u potpunosti ulepšao kontranapad koji je otvoren sa desnog boka. Mekalister je na maestralan način proigrao Di Mariju, a legedarni ofanzivac je samo prosledio loptu u mrežu Ljorisa.

Već u 41. minutu selektor Francuske načinio je dve izmene. Olivije Žiru i Osman Dembele su se preselili na klupu, a Markus Tiram i Randal Kolo Muani su dobili šansu. Taj podatak najbolje govori koliko su Argentinci bili bolji.

Enco Fernandez je ‘zaradio’ žuti karton u sudijskoj nadoknadi zbog oštrog prekršaja nad Tiramom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter