0
Fudbal

FOTO: STARSPORT/FK Vojvodina

‘ŠTA DA TI KAŽEM, SINE? ČEKAM PROLEĆE DA TE VIDIM S PLAVIM ČUPERKOM’: Balaševićeva supruga objavila pismo koje je Đorđe poslao Mihi kada se razboleo! (FOTO)

Objavljeno: 17.12.22 u 09:50

Srceparajuća por

U petak je ceo svet pogodila tužna, tragična vest. U 53. godini napustio nas je jedan od najboljih srpskih fudbalera i trenera svih vremena, Siniša Mihajlović. Koliko je veliki pobednik bio najbolje govori činjenica da je u dva navrata savladao leukemiju, ali ovog puta nije mogao protiv opake bolesti.

Popularni Miha je vodio životnu bitku od 2019. godine, a od juče se neprestano stotine hiljada ljudi oprašta od svog idola i prijatelja.

Kada je saznao da se Siniša razboleo, Đorđe Balašević je 2019. godine poslao pismo Mihajloviću. Danas među nama nema ni jednog, ni drugog. Pismo koje do sada nije bilo poznato javnosti obelodanila je putem Instagram supruga Đorđa Balaševića, Olja.

-Šta da ti kažem, sine? Iznenadio si me samo jednom u životu, na onom turniru u Bačkoj Palanci, kad si Maneta Radinovića i mene istim lažnjakom poslao na izlet u Ilok. Od tad znam s kim imam posla… I sve ove godine samo si uvećavao ponos što se poznajemo. Nisam ti slao poruke kad sam čuo za tu ‘tvoju bolest’, zato što sam znao da to ne može biti ‘tvoja’ bolest i da ćeš joj brzo dati na znanje da je samo bolest i ništa više… A tvoje je nešto drugo, tvoja je porodica, ljubav, tvoj je čestiti život kakav si oduvek vodio. Čekam da te na proleće vidim s plavim čuperkom, meni, za razliku, kosa više neće preterano izrasti, ali prepoznaćeš me. Budi mi bolje i mirnije svakim danom, hvala ti što si se setio okrpljenog starog ce-fora iz Palanke, ne Vokrija, nego onog drugog, debelog, što je pucao poslednji penal. Onda si možda za dlaku izgubio, od onda više nikad nisi, koliko znam, ni nećeš, bez brige. Idemo dalje, rumeni dečače… Sve ovo ružno se računa samo kao ‘zaustavno vreme’, ništa više. Đ – glasi poruka koju je Olja Balašević objavila na Instagramu.

FOTO: Bogica Mijatović

Ova fotografija nastala je 1986. godine na jednom turniru u Bačkoj Palanci. U gornjem redu, peti sleva je Siniša Mihajlović, koji je tada imao samo 17 godina. Balašević je peti zdesna. Na fotografiji se nalaze još Momčilo Vujačić, Fadilj Vokri, Tadija Kačar…

Đorđe Balašević je preminuo 20. februara 2021. godine, a spajala ih je ljubav prema dresu Vojvodine, sa kojom je Miha osvojio titulu šampiona države i čiji je Đole bio navijač.

15
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter