0
Evrokupovi

FOTO: JuventusFC @juventusfc/ Twitter screenshot

‘NISAM JA IGRAO SA NJIM, IGRAO JE ON SA MNOM’: Kristijano Zaneti za HotSport o Mihinom prvom danu na klupi Fiorentine! (FOTO)

Objavljeno: 17.12.22 u 16:43

‘Poštovao sam ga kako na terenu, tako i van njega. Uvek smo imali iskren odnos!’

Tempus vulnera sanat (vreme leči rane) latinska je poslovica u koju ne veruju oni koji iskreno vole. Istina. Vreme će nastaviti da teče. Fudbal nikada neće prestati da se igra, ali više se i neće pojaviti ni ‘levica’ iz Borova, ni ’11’ sa podignutom kragnom. U najgorem slučaju, vreme će učiniti da rana zasuši, ali ožiljak nikada neće nestati.

Bliži se finale Svetskog prvenstva. Fudbalski praznik uvek ispraćen velikom bukom sa tribina. Ovoga puta borba za ‘boginju’ počinje u drugačijem maniru. Počinje tišinom koja traje već drugi dan u nizu. Ceo svet će zaćutati na još jedan minut u čast upravo pomenute ’11’ koja se više ne rađa, u čast i slavu Siniše Mihajlovića.

FOTO: STARSPORT

Proslavljeni srpski as, napustio nas je u petak posle duge borbe (drugačije nije umeo) protiv opake bolesti. Sa svih strana planete stižu oproštajne i emotivne poruke, a njegovi prijatelji i saradnici prisećaju se zajedničkih momenata.

Za redakciju HotSporta direktno iz Italije govorio je legendarni reprezentativac ove zemlje, Kristijano Zaneti. Čuveni as Intera, Juventusa i Rome najpre je svlačionicu delio sa Sinišom kao saigrač na stadionu ‘Đuzepe Meaca‘, da bi nekoliko godina kasnije branio boje Fiorentine koju je sa klupe tada predvodio upravo Mihajlović.

KZ: Imali smo iskren odnos, koji je ponekad znao da bude malo težak, ali uvek istinit. Tako je bilo i kada smo bili saigrači, kao i kada mi je postao trener. Bili smo dva jaka karaktera, poštovao sam ga i mislim da je i on mene, kako na terenu, tako i van njega.

Miha se uvek smejao, krasila ga je pozitivna energija, a Zaneti je iz tog razloga odlučio da ispriča jednu zanimljivu anegdotu sa Mihajlovićevog predstavljanja u Firenci.

KZ: Uvek mi je drago kada se setim njegovog dolaska na klupu Fiorentine. Nasledio je Ćezarea Prandelija i odmah zasmejao celu salu na konferenciji za medije. Jedan novinar ga je pitao: ‘Da li ste igrali sa Kristijanom Zanetijem’? Miha je odgovorio u svom stilu:’Nisam ja igrao sa njim, igrao je on sa mnom’. – istakao je čuveni Kristijano Zaneti u razgovoru za naš portal.

FOTO: STARSPORT
50
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter