3
Košarka
FOTO: Printscreen/ Youtube

FOTO: Printscreen/ Youtube

NAPAD SELEKTORA HRVATSKE NA TVITERU: Vreme je da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu!

Objavljeno: 17.12.22 u 12:28

Objava je izazvala reakciju brojnih ljubitelja košarke

Beogradski večiti rivali ove sezone, slično kao u nekoliko prethodnih, utemeljuju svoje mesto na vrhu lestvice u ABA ligi.

Crvena Zvezda i Partizan trenutno imaju po osam pobeda, koliko ima i ekipa FMP-a, što ide u prilog regionalnoj dominaciji srpskih klubova.

Na to je imao nešto da kaže i Aleksandar Aco Petrović, selektor hrvatske reprezentacije.

-Mislim da je vreme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer sa ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi sa ovim prostorima logično je da budu stalni učesnici Evrolige a da se Aba liga okrene onome što je u startu i bila, razvojna liga za mlade igrače-, napisao je na Tviteru.

Ovaj komentar nije prošao neopaženo – u nizu komentara koji su usledili mogu se pronaći stavovi da je ABA liga prava takmičarska liga a ne škola košarke, kao i to da se niko nije oglašavao kada su timovi iz Hrvatske imali veće budžete.

Svakako, vredno je napomenuti da su u poslednjih 15 godina, Zvezda ili Partizan bili šampioni zajedničkih 12 puta.

Tri tima koja su prekidala niz srpskim gigantima su Makabi (2011/12), Cibona (2013/14) i Budućnost (2017/18).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
3

3 Komentara

    • Treba da budu ali i da napuste Aba ligu jer su im budzeti toliko nerealni da drzava mora da se zaduzuje da bi se oni igrali

      1
      1
      Odgovori
  1. A sustina je da i ostali klubovi ABA Lige prihvate izazov, povecaju svoje budzete za jacu Ligu! Nema druge. Hrv. Kosarka ima veliku istoriju i njoj mora pomoci i savez ali i drzava, jer kosarka kao sport nije profitabilan sport. Tada bi svi imali jaku,respektibilnu i knacno, profitabilnu Ligu. Ovako dalje nece moci!

    0
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter