0
Fudbal

FOTO: Printskrin: Twitter / STOJKE88

STOJKOVIĆ KAO U NAJBOLJIM DANIMA: Srbin odbranio penal i postao heroj svog tima, kao u Južnoj Africi 2010. godine! (VIDEO)

Objavljeno: 16.12.22 u 09:25

Sjajna intervencija iskusnog čuvara mreže!

Prvu pobedu u aktuelnoj sezoni nacionalnog prvenstva Saudijske Arabije ostvarila je ekipa Al Fejhe. Ekipa čije boje brane Vladimir Stojković i Milan Pavkov bila je bolja od Al Kalija sa 2:1. Glavni ‘krivac’ za trijumf Al Fejhe je nekadašnji reprezentativac Srbije, Vladimir Stojković.

Domaći sastav je poveo već u 17. minutu pogotkom Entonija Nvakema. Već u 31. minutu situacija se okrenula u korist protivnika. Sudija je pokazao na belu tačku, a odgovornost je na sebe preuzeo albanski fudbaler, Sokol Čikeši.

Albanac je stao naspram Stojkovića, ali Vladimir je intervenisao kao u najboljim danima i odbranio je kazneni udarac. Ovom intervencijom Stojković je podsetio celu Srbiju na spektakularnu odbranu na Mundijalu 2010. godine, kada je Srbija pobedila Nemačku sa minimalnih 1:0. Orlovi su tada poveli golom Milana Jovanovića, a Stojković je u drugom poluvremenu na gotovo identičan način kao sada, 12 godina kasnije, odbranio penal Podolskom.

Sami Al Kajbari je uspeo da izjednači u 54. minutu, ali samo 60 sekundi kasnije Al Kalaf je doneo konačnih 2:1. Milan Pavkov je dobio šansu u 70. minutu, ali još uvek će morati da sačeka na svoj prvenac.

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter