0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - FEBRUARY 03: Aleksandar Vucic President of Serbia speaks with tennis players Novak Djokovic of Serbia on February 3, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

PREDSEDNIK SRBIJE SE OPROSTIO OD MIHE: „Ostaće upamćen po jedinstvenom talentu i temperamentu!“

Objavljeno: 16.12.22 u 17:58

Ostao bez reči.

Povodom smrti Siniše Mihajlovića nakon duge i teške borbe sa bolešću oglasio se i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

Izuzetno me je pogodila vest o smrti Siniše Mihajlovića, legende našeg i evropskog fudbala i patriote koji je svom snagom voleo Srbiju. Način na koji je shvatao i igrao fudbal, u koji je utkao ceo život kao igrač i trener, ostaće upamćen po njegovom jedinstvenom talentu i temperamentu. Mihin pečat u sportu obojen je strašću koju je ostavlјao na terenu, kao i iskrenom emocijom koju nikada nije skrivao ni kada je pobeđivao, ni kada je gubio. Igra i borbenost kojima je vinuo „Zvezdu“ do svetskog vrha, čime je obeležio deo najsvetlije istorije ovog tima i srpskog fudbala, odavno su ušli u anale fudbalskog sporta. – započeo je predsednik.

Istakao je da je malo reči kojima bi Siniša mogao da se opiše.

Malo je reči kojima bi mogle da se opišu njegove majstorske bravure na terenu, a pamtimo ih svi, kao i vanserijske golove kojima je izazivao oduševlјenje i koje je uvek posvećivao svom timu, porodici i državi, ponosno i iskreno, kao što je i igrao. Tako se nosio i sa strašnom bolešću – borbeno i uzdignute glave, sa nesalomivim duhom, kakav je imao i na terenu. Bio je vrhunski sportista kojeg su poštovali i saigrači i protivnici, a Mihin stil igre ostaće trajna inspiracija i uzor generacijama mladih fudbalera. Izražavam duboko saučešće porodici, prijatelјima i poštovaocima Siniše Mihajlovića. Neka počiva u miru. – zaključio je Aleksandar Vučić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter